Öztürk,“Pazaryeri projesi şehri kilitler”

AK Parti Alaplı Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Öztürk, “Alaplı ilçe merkezine yapılması düşünülen pazaryeri projesinin kent meydanı yapılabilecek alana değil, küçük sanayi sitesinin altındaki alana taşıyarak o alana yapılmasını savunuyoruz. Biz bununla ilgili uzlaşabiliriz. Her türlü desteği verebiliriz” dedi.
AK Parti Alaplı Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Öztürk, ilçe merkezine yapılması planlanan pazaryeri projesi ve otopark sorunu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Öztürk,“Pazaryeri projesi şehri kilitler”

AK Parti Alaplı Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Öztürk, “Alaplı ilçe merkezine yapılması düşünülen pazaryeri projesinin kent meydanı yapılabilecek alana değil, küçük sanayi sitesinin altındaki alana taşıyarak o alana yapılmasını savunuyoruz. Biz bununla ilgili uzlaşabiliriz. Her türlü desteği verebiliriz” dedi.
AK Parti Alaplı Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Öztürk, ilçe merkezine yapılması planlanan pazaryeri projesi ve otopark sorunu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“BİZİM BU KONUDA BİRKAÇ ÇÖZÜM ÖNERİMİZ VAR”

Alaplı İlçe merkezine yapılması düşünülen pazaryeri projesinin kent meydanı yapılabilecek alana değil, küçük sanayi sitesinin altındaki alana taşınmasının çok daha yararlı olacağını belirten Öztürk, “İlçemizde geçmişe nazaran çok daha fazla araç bulunmakta, dolayısıyla otopark sorununu çözmeden Alaplı merkezine tekrar pazarı getirmek şehir hayatını çekilmez hale getirebilir. Bizim bu konuda birkaç çözüm önerimiz var. Öncelikle pazarın bizim kent meydanı olarak düşündüğümüz alana kurulmasına biz karşıyız. Bunun yerine şu an küçük sanayi sitesindeki bir kısım alanın taşınmasını teşvik ederek orada boş alan oluşturulabilir. Buraya hem otoparkı içerisinde hem de bir ticaret merkezi şeklinde daha kapsamlı büyük bir proje yapılabilir. Biz bu konuda küçük sanayi sitesindeki esnafların bir kısmı ile görüştük. Haklarının korunması durumunda ve yerlerinin bir şekilde değerlerinin verilmesi durumunda, ayrıca daha rahat çalışabilecekleri ortamda örneğin Islah Organize Sanayi Bölgesi ve Kdz Ereğli Alaplı arasındaki uygun bir yere taşınmaları halinde onlarda bu işe rıza gösteriyorlar. Ta ki oradaki alanların yerlerinin de değeri kat ve kat artacaktır. Bu durumda hem buradaki işyeri sahipleri hem de belediyemiz kara geçecektir. Kendi otoparkını içinde barındıran ve etrafı ticaret merkezi şeklinde düzenlenmiş bir pazar yeri kent merkezini işgal edecek olan bir pazaryerinden çok daha yararlı olacaktır” dedi.

“AHMET ZEKİ ATALAY İLKÖĞRETİM OKULU ARSASININ BELEDİYEYE KAZANDIRILMASI”

Ahmet Zeki Atalay İlköğretim Okulu arsasının belediyeye kazandırılması gerektiğinin altını çizen Öztürk, “Bunun yanında bizim milletvekillerimiz ve yetkililerimizle görüşerek taslaklarımızı hazırladığımız başka projelerimiz de var. Bunlardan bir tanesi önümüzdeki yıllar içerisinde yani bir iki yıl içerisinde ilçe merkezine yapılacak olan yeni okullar sayesinde şu andaki Ahmet Zeki Atalay İlköğretim Okulunun bulunduğu alanın okul alanı olmaktan çıkartılarak belediyemize kazandırılması, buraya da özellikle hem geniş metrekareli mağazalar inşa edilmesi hem yer altı ve hem de mağazaların üst katlarında otopark tanzim edilmesi şeklinde bir projemiz var. Hatta biz bu konuda belediye meclisine önerge bile verdik. Belediyemizin ayaklı su deposunun bulunduğu alanda arsası var. Şu andaki yönetim bu arsayı satmayı planlıyor. Oradaki arsayı satmaktan vazgeçelim. Bu fırsat önümüze çıktığında Ahmet Zeki Atalay İlköğretim Okulunun arsası ile bu arsayı takas ederiz. Dolayısıyla yukarıda ki arsayı hazineye devrettiğimiz takdirde ileride buraya kamu yatırımı çekebilir diye bir önerimiz oldu. Fakat bu önerimizi gündeme dahi almadılar. Bu projenin detaylarını belediye meclis toplantısından önce başkanımıza ve belediye başkan yardımcımıza da ilettik. O zaman kendileri sevinç ile karşılamışlardı. Ancak zannediyorum ki siyasi sebeplerden dolayı belediye meclis toplantısında gündeme bile almadılar. Önergenin görüşülmesini ret ettiler” diye konuştu.

“POSTANE BİNASININ ARSASISINI DEĞERLENDİRME”

İlçe merkezindeki postane arsasının mutlak suretle değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Öztürk, şöyle konuştu: “ Yine şehir merkezini oldukça rahatlatacak, şehir hayatını daha kolay hale getirecek diğer projemizde, mevcut postanemizin bulunduğu alanın, Ulaştırma Bakanlığı ile görüşmeler yapılarak yine postanenin şu anda kullandığı alan kadar yeni bina içerisinde postanemize yer vermek suretiyle arsanın değerlendirilmesi, yine otopark için yeterli alan oluşturulabiliyor. Bu şekilde yeni bir bina ile şehir merkezinin rahatlatılması için projemiz var. Bahsettiğim bu iki proje ile şu anda otopark alanında bulunan eski pazaryerinin bulunduğu mevcut otopark alanındaki araç sayısının yaklaşık 3 katı otopark kapasitesi oluşturulabiliyor. Sadece bu iki projeyle önümüzdeki 10 yıl en azından Alaplı’da otopark ile ilgili sorun yaşamamak elimizde olacak. Bunlar gerçekleşirse, dediğimiz gibi pazaryeri ile ilgili projede eğer Küçük sanayi sitesinin alt kısmına kaydırılırsa orada da yaklaşık şu andaki otopark alanı kadar bir otopark kapasitesi oluşturmak mümkün, bu şekilde çok daha rahat çok daha konforlu bir şehir merkezi oluşturabiliriz diye düşünüyoruz. Tabi ki bunlar nihai projeler değil, yani el birliği ile belediyemizle, şehir planlamacıları ile gerekirse Yüksekokuldaki öğretim görevlileri ile şehrin ileri gelenler ile bir araya gelerek, toplantılar yaparak üzerinde çalışarak, gerekirse Ulaştırma Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığından konunun muhataplarından fikir alınarak bunlar geliştirilebilecek projeler. Birlik beraberlik içerisinde bu projelerin gerçekleşmemesi için hiçbir sebep görmüyorum. Ama siyaseten bunları en baştan daha ret edip ve görüşmekten kaçmak Alaplı’ya en büyük haksızlık yapmak anlamına geliyor”

“PAZARYERİ PROJESİ ŞEHRİ KİLİTLER”

Alaplı ilçe merkezine yapılması düşünülen pazaryeri projesinin ilçeyi kilitleyeceğini savunan Öztürk, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biliyorsunuz bizim pazaryerimiz geçmişte şehir merkezine kuruluyordu. Benim rahmetli babam 2001 yılında vefat etti. Hayatta iken dahi Çarşamba günleri Alaplı’ya gelmek istemezdi. Çünkü Alaplı’da yaşanan karmaşa babamı rahatsız ederdi, Çarşamba günleri haricinde ilçeye gelerek alışverişini yapardı. Aradan 14 sene geçti. Bugün Alaplı merkezi çok daha kalabalık, yani Pazar yerinin Alaplı şehir merkezine ki, şu anda Alaplı’ya nefes aldıran tek açık alana getirilmesi şehri kitler. Ben hatta şöyle bir iddia da bulunuyorum. Diyorum ki bakın daha Pazar yeri ilçe merkezine gelmeden şu anda otopark olarak kullanılan eski Pazar yeri alanını kapatalım, buraya araçların girmesine müsaade etmeyelim. Pazaryeri mevcut yerinde kalsın, bir test yapalım, bu yeni pazaryeri inşaatı bitene kadar, ta ki en az iki yılda bitirileceği söyleniyor. Alaplı’da trafik ne olacak, Alaplı’daki otopark ihtiyacı nasıl karşılanacak, bunu biz bir haftalığına test edelim. Bu bir hafta içerisinde biz yaşayacağımız sıkıntıların işaretlerini göreceğiz. Çünkü Alaplı’da hiç kimse belediye de işi olduğunda gidip aracını itfaiyenin bulunduğu alana park etmez. Şu caddelerde yaşanan sıkıntıları biliyoruz. Çoğu zaman polis ile vatandaş arasında tartışma yaşanıyor. Bu inşaat başladıktan sonra nasıl bir sıkıntı yaşanacak, inşaat bitti diyelim o alanda otopark kapasitesi 270’e düşüyor. Pazar yeri bu alana geldiğinde insanlar araçlarını nasıl park edecekler, şehir dışından ilçeye ticaret için gelen vatandaşlar ne yapacak. Pazara alışverişe gelen vatandaşlar ne yapacak, 350 tane pazarcı tezgahı olacak 46 tane de dükkan olacak, belediye daha projenin başında bu dükkanları satacak. Bu insanlar araçlarını nereye park edecek, esnafımız aracını nereye park edecek. Hükümet Konağında, Emniyette işi olanlar araçlarını nereye park edecek

“ESKİ PAZARYERİ KENT MEYDANI OLARAK KORUNMALI”

Eski pazaryerinin öncelikle kent meydanı olarak korunması gerektiğini vurgu yapan Öztürk, konuşmasını şöyle tamamladı: “Biz diyoruz ki bu alan öncelikle kent meydanı olarak korunmalı, ileride bu alanın kent meydanı olabileceği bir proje ile biz Alaplı’yı şekillendirmeliyiz. Etrafımıza baktığımızda hem Kdz Ereğli, hem de Akçakoca’da zaten mevcut olan kent meydanlarını genişletmeye çalışan bir şehir anlayışı görüyoruz. Biliyorsunuz Kdz. Ereğli’de postane yıkıldı, yeni bina yapımına izin verilmiyor. Adliye sarayı taşındı, Hükümet konağı taşınacak, terminalde taşındıktan sonra da bu alanlar kent meydanı olarak planlanacak. Yine Akçakoca’da merkez camisinin etrafındaki bazı binalar kaldırılarak kent meydanı genişletilmeye çalışılıyor. Biz tam bunun tersine şu anda kent meydanı yapabileceğimiz tek alana pazarı geri getirmek gibi bir proje üzerinde çalışıyoruz. Benim açımdan bu çok büyük hatadır. Tamam biz Başkanın seçim zamanındaki vaatlerine saygı gösteriyoruz. Kendisi pazaryerini ilçe merkezine getirme sözü vermiştir. Mutlaka bu projeyi gerçekleştirmek istiyorsa biz bunun kent meydanı yapılabilecek alana değil, küçük sanayi sitesinin altındaki alana taşıyarak o alana yapılmasını savunuyoruz. Biz bununla ilgili uzlaşabiliriz. Her türlü desteği verebiliriz”

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2015, 13:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER