Öztürk’ten engelliler günü mesajı

Öztürk’ten engelliler günü mesajı

Öztürk’ten engelliler günü mesajı

Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Öztürkmesajında şunları kaydetti;

1992 yılında Birleşmiş Milletler’inaldığı bir kararla, 3 Aralık günü Uluslararası Engelliler Günü olarak ilanedilmiştir. Bu kararın ardından BM İnsan Hakları Komisyonu yayınladığı bildiriile üye ülkelere, 3 Aralık gününün; engellilerin topluma kazandırılması veinsan haklarının tam ve eşit ölçüde sağlanması amacıyla tanınmasını istemiştir.

Bizlerin ise yapması gereken, dünyayıengelli kardeşlerimiz için kolay yaşanır bir hale getirmek, günlük hayattakarşılaştıkları zorlukları en aza indirgemek; onların hayata sıkı sıkıtutunmalarını, içlerinde yatan yaşama sevinci, yetenek ve becerilerini ortayaçıkarmalarını sağlamaktır. Ancak bu sayede tüm bireylerin temel hakkı olanyaşama hakkına saygı göstermiş, bu haklarını sonuna kadar kullanmaları içinuygun ortamı sağlamış oluruz.

Engellilerimizin başkalarına muhtaçolmadan toplumsal hayata katılmaları ve daha iyi hayat şartlarınakavuşabilmeleri için yapılan çalışmalar, toplumsal ilgi ve duyarlılığımız ilehız kazanacaktır. 

Günlük hayata ve sosyal faaliyetlereetkin bir şekilde katılmak engelli veya engelsiz tüm bireylerin en tabiihakkıdır. Ülkemizde de nüfusun önemli bir bölümünü oluşturan engellivatandaşlarımızın kendi kendilerine yetecek şartların oluşturulması, yaşamkalitelerinin artırılması, sosyal imkânlardan gerektiği şekilde yararlanmalarıtemel önceliklerimizden olmalıdır.

Engelli vatandaşlarımızın toplumlabütünleşmelerini sağlamak, bir gün kendimizin ya da yakınlarımızdan birinin deengelli olabileceğini düşünerek onların yaşamlarının kolaylaşmasına yardımetmek hepimize düşen toplumsal bir görevdir.

Bu düşüncelerle ‘3 Aralık Dünya EngellilerGünü’nün engelli vatandaşlarımız ve tüm dünyadaki engelliler için hayırlaravesile olması, hepimizi hayata bağlayan sevgi ve yaşama sevincinin sonsuzakadar kalplerinizde bulunması temennisiyle, herkese sağlık, mutluluk veengelsiz bir dünya diliyorum” dedi.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2016, 15:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER