Polis davulu patlattı

Zonguldak’ta geçtiğimiz Mayıs ayında polis tarafından uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan şüpheliler, hakim karşısına çıktı. İki tutuklu tahliye edilirken, şüphelilerin uyuşturucudan ‘Davul’ diye bahsettikleri öğrenildi.

Polis davulu patlattı
Zonguldak’ta geçtiğimiz Mayıs ayında polis tarafından uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan şüpheliler, hakim karşısına çıktı. İki tutuklu tahliye edilirken, şüphelilerin uyuşturucudan ‘Davul’ diye bahsettikleri öğrenildi. 

Zonguldak’ta geçtiğimiz Mayıs ayında uyuşturucu satıcılarını takibe alan Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, satıcı olduklarını tespit ettiği 26 kişiyi gözaltına aldı.

Konuyla ilgili dava bugün 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı. Duruşmaya tutuklu sanıklar Ahmet L., Mustafa D., Sedat B., Tolga K., Ufuk Ç., Yıldıray P. ve başka suçtan hükümlü olan Serkan Ç., Aslı Ç., Volkan A. ile tutuksuz sanılar, avukatları ve aileleri katıldı.

Tutuklu sanıklardan Ahmet L., savunmasında, üzerine atılı suçu kabul etmeyerek, “Y.T. isimli şahsı tanırım. Benim kahveme ve tekel bayime gelip alışveriş yapar. Olay günü benim kahveme geldi. Kömür almak istediğini söyledi. Durumu iyi olmadığı için ben de kendisine ağabeyimden ucuza alabileceğimi söyledim. Kendisine iki numunelik kömür verdim. Kahveden çıkınca polisler yakalamış ve üzerinden uyuşturucu çıkmış. Arabasının bağlatılmaması için benim ismimi vermiş. Bunu bizzat kendisi arayarak telefonla bana söyledi” dedi.



“BEN MADENCİYİM, UYUŞTURUCU SATMAM”

Bir başka sanık Mustafa D. ise yerin 460 metre altında çalıştığını belirterek, “Uyuşturucu satsam böyle bir işte çalışmam” diye konuştu.

Sanıklardan Tolga K. ise savunmasında, daha önce uyuşturucu kullandığını kabul ederek, “Ben Ahmet L.’den 5-6 kez uyuşturucu aldım. Serkan Ç.’den birçok kez esrar aldım. Aykut K.’nin sattığını duydum ama kendisinden hiç almadım. Serkan’a olan borcum için İstanbul ve Ankara’dan iki kez uyuşturucu getirdiğim doğrudur. Ali D.’ye bir kez parasız uyuşturucu verdiğim doğrudur. Ali D.’den 5-6 kez para karşılığı bonzai aldığım doğrudur” ifadelerini kullandı.



“TEFECİDEN PARA ALIP, UYUŞTURUCU ALDIK”

Sanık Yıldıray P. ise kendisine yöneltilen suçlamaları kabul ederek, “Serkan Ç. eniştem olur. Uyuşturucu madde hem kullanır, hem satar. Dükkanında onun için yaklaşık 50 kişiye uyuşturucu sattım. Enis M. tefeciden bin TL para aldı. Kendi cep telefonunu 850 TL’ye telefoncuya rehin bıraktı. Bin 850 TL para ile İstanbul’a gittik. Paranın bir kısmını yol parası olarak harcadık, bir kısmı ile eğlendik. Bin TL ile bende yakalanan uyuşturucuyu aldık. Enis bu uyuşturucuyu satarak borçlarını kapatacaktı” diye konuştu.



“DEFTER, KİTAP DEDİLER UYUŞTURUCU ÇIKTI”

Sanıklardan Serhat Y., savunmasında, Yıldıray P. ile bir süre dinlenme tesislerinde çalıştıklarını söyleyerek, “Yaklaşık 1 yıldır tanıyorum. Çantayı bana teslim eden Yıldıray’dır. Bana acil işi çıktığını İstanbul’a dönmesi gerektiğini söyleyerek çantayı verdi ve Zonguldak’a göndermemi istedi. Çantanın içinde uyuşturucu olduğunu bilmiyordum. Sorduğumda, ‘Defter, kitap’ dediler’ Ben de açıp bakmadım” şeklinde konuştu.



UYUŞTURUCU ‘DAVUL’ OLDU

Öte yandan sanıkların alınan izin doğrultusunda dinlenen telefon görüşmelerinde uyuşturucu için şifreli konuştukları ortaya çıktı. Şüphelilerin uyuşturucu için ‘davul, meyve suyu’ gibi şifreler kullandıkları belirlendi.

Savunmaların ardından tutuklu bulunan Ahmet L. ve Ufuk Ç. tahliye edildi. Mahkeme 15 Ekim tarihine ertelendi. 
Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2014, 16:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER