PROJEDE YER ALDILAR

PROJEDE YER ALDILAR

Zonguldak Sanat Tiyatrosu, Karadeniz Tiyatrolar Birliği'nin hazırladığı Digital Tiyatro Oyunları Gösterimi Projesi'nde yer aldı.

Karadeniz Tiyatrolar Birliği Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğünün Pandemi süresince tiyatrolara destek olmak amacıyla başlatmış olduğu Fikri Mülkiyet Sisteminin Güçlendirilmesi ile Kültürel ve Sanatsal Faaliyetlere ilişkin proje kapsamında ‘’Tiyatro oyunlarının Digital Platformlarda Gösterilmesine’’ yönelik projeye Çatı Kuruluş olarak başvuruda bulundu.

Zonguldak Sanat Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Erhal Koltuk, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Bu kapsamda ZONGULDAK SANAT TİYATROSU olarak biz de KATİB çatısı altında ÖLÜM KADIN MESELESİ oyunumuzla bu projenin içerisinde yer aldık. Covid – 19 nedeniyle seyirci izlenimine açmadığımız oyunumuzu bu sefer kamera karşısında oynadık. Proje kapsamında kayıt altına aldığımız oyunumuzu digital platformda izlenmeye uygun hale getirdik. Salonların kapalı olduğu bu süreçte hem Bakanlığın konu ile ilgili hızlı bir kararla böyle bir proje açması hem de KATİB’in konuya karşı geliştirdiği duyarlı tavır bizleri son derece sevindirmiştir. Böylesine güzel ve anlamlı projede yer almamıza vesile olan KATİB Yönetim Kurulu Üyelerine ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Süreci bir an evvel atlatıp sahnelerimizin yeniden seyircimizle buluşacağı güzel günlerde birlikte olmak dileğiyle. "

 

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2020, 17:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER