Romanların sorunları konuşuldu

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Batı Karadeniz Romanlar Derneği il genelinde yaşayan romanların sorunlarını ve çözümlerini konuşmak üzere toplantı düzenledi.

Romanların sorunları konuşuldu
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Batı Karadeniz Romanlar Derneği il genelinde yaşayan romanların sorunlarını ve çözümlerini konuşmak üzere toplantı düzenledi. Toplantıda Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Roman Kültürünü Araştırma ve Uygulama Müdürü, Sosyoloji Bölümü Öğretim üyesi Yardımcı Doçent Doktor Erdem Dirimeşe´ de yer aldı.
Batı Karadeniz Romanlar Derneği Başkanı Erkan Kazım Adak, yönetim kurulu üyeleri, romanlar ve BEÜ Roman Kültürünü Araştırma ve Uygulama Müdürü, Sosyoloji Bölümü Öğretim üyesi Yardımcı Doçent Doktor Erdem Dirimeşe katıldı. BEÜ Roman Kültürünü Araştırma ve Uygulama Müdürü, Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yardımcı Doçent Doktor Erdem Dirimeşe amaçlarının romanların sorunlarını tespit edip üretecekleri projelerle onlara daha iyi yaşam koşulları sağlamak olduğunu ifade etti. Yard.Doç. Dr. Dirimeşe konuşmasında “Biz Roman Derneğimizin daveti üzerine geldik. Öncelikli olarak onlara her konuda destek olmak, onlarla birlikte hem çalışmalar yapabilmek hem de birbirimizi tanımak, birbirimizi Zonguldak başta olmak üzere bu konuda yapılacak araştırmalarla tüm Türkiye´ ye belki de dünyaya tanıtmak hedefi ile yola çıktık. Üniversitemizin bütün Zonguldak´ın problemleri ile ilgili, bütün halkı içine alan merkezlerinden birisi olarak Roman araştırma merkezi olarak bizlerde faaliyetlere destek olmaya çalışacağız dedi.
Batı Karadeniz romanlar Derneği Başkanı Erkan Kazık Adak ise bölgede yaşayan romanların sorunlarını devlet işbirliği ile çözüme kavuşturmak için çaba gösterdiklerini ifade etti. Adak gazetecilere yaptığı açıklamada Batı Karadeniz Romanlar Derneği içindeki bireyleri ve üyeleri bilgilendirmek için burada bir araya geldik. İnşallah gideceğimiz yolda devlet işbirliği ile yapacağımız projelerle inşallah başarılı oluruz. Millete faydalı oluruz şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından toplantı basına kaplı olarak gerçekleşti.
Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2015, 11:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER