Şahin, masal kent Kozlu’yu Türkiye’ye anlattı

Şahin, masal kent Kozlu’yu Türkiye’ye anlattı

Şahin, masal kent Kozlu’yu Türkiye’ye anlattı

Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin, Kanal A televizyonunda ‘MeltemleZirvedekiler’ programına konuk olarak, Kozlu’nun gelişimi ve yapılan hizmetler hakkındabilgiler verdi. Zonguldak’ın tanıtımının yapıldığı programda Kozlu, kentingelişen vizyonunu oluşturan ilçe olarak tanıtıldı.

Coğrafi konum bakımından sıkışan Zonguldak şehir merkezininartık Kozlu’ya doğru ilerlediği belirtilirken, ferah yapısı, tertemiz yolları,ışıl ışıl görüntüsü ile kentin gelişen vizyonunu Kozlu’nun oluşturduğubelirtildi.

10 KM’LİK SAHİLŞERİDİYLE ŞİRİN BİR İLÇE

Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin kısaca Kozlu’yu anlatarakşunları dile getirdi; “Kozlu Zonguldak iliyle hemen bitişik olan bir ilçe. 2012yılında belde iken ilçe oldu. Kaymakamlık binamızın yapılışı çalışmalarıbaşladı. 40 bin civarında nüfusu olan, sahilleri, üç tane koyu olan, Kozluşehir merkezinde toplam uzunluğu 10 kilometreyi bulan sahil şeridiyle şirin birilçemizdir” dedi.

Turizm anlamında Kozlu’nun gelişiminden bahseden Şahin,önceleri tercih edilen bir ilçe olmayan Kozlu’nun gelişimiyle artık tercihedilen bir ilçe olmaya başladığını ve zamanla daha da geliştiğini kaydetti.

TERCİH EDİLEN BİRİLÇE KONUMUNA GELİYORUZ

Kozlu’nun turizmiyle ilgili olarak Şahin şöyle devametti; “Turizm anlamında belediyeninişletmeciliğini yaptığı gezilebilecek koylarımız var. Mağaramız, şelalemiz var.Buralara doğa gezileri zaman zaman düzenleniyor. Bunları daha koordineliyaptığımız zaman da gerek deniziyle, gerekse dağ turizmiyle, köylerimizeyapılacak bazı etkinliklerle de turizme katkı sağlayarak insanlarımızın burayagelmesini sağlayacağımıza inanıyorum. Bunlar yapılıyor ancak yarı ölçekte yapılıyor.Bunları arttırarak inşallah ulusal ölçeğe taşımayı hedefliyoruz.

Kozlu’da aquapark var. Daha önceden Almanya’dan veya diğeryerlerden gelenler Kozlu’yu tercih etmezlerdi. Ama şimdi geldiklerinde gerek 5yıldız kalitesinde aquaparkı, Kozlu sahilleri, Ilıksu plajı, Değirmenağzı plajıile tercih edilen bir ilçe konumuna geliyoruz” dedi.

BÜYÜK HEDEFLER KOYDUK

Kozlu’da yapılan çalışmalarla ilgili de kısa kısa bilgilerveren Şahin; “ Biz Kozlu’daki hedeflerimizi koyarken büyük hedefler koyduk.Kozlumuzu belde görüntüsünden ilçe görüntüsüne biran önce dönüştürmemiz lazım.Bu anlamda çalışmalarımıza başladık.

Mevcut Belediye binamız daha önceki dönemde satılmış birbina ve çok eski. Firmanın bırakması, idari sorunlar ve adli sorunlar nedeniyle yeni belediyehizmet binamız da yarım bırakılmıştı. Onu hızla yapmaya başladık. ÖnümüzdekiEylül- Ekim ayı gibi tamamlamış olacağız ve yeni binamıza geçeceğiz.

Yapılan çok iş var ama eksik yapılan çok işler var. Bir debunların onarımı, yenilenmesi ve eksik yapılan kısımlarının tamamlanması gibiçalışmalara başladık. Çok eksiklervardı. Parklarımız eksikti. Yapılmış ama yeterli değildi. Her mahallemize en azbir park yapma projemize başladık ve hala devam ediyor.

Kavaklık bölgesini yaptığımız çevre düzenlemesiyle gerçektenTürkiye’de ve dünyada sayılı yerlerden birine dönüştürdüğümüze inanıyorum. Bizegelen tepkiler de bu yönde. 30 parkprojesi adı altında çıktık ve bunların bir kısmını büyük oranda tamamladık.

30 BİN TON ASFALTDÖKTÜK

Yollarımız bakımsız ve çok kötü durumdaydı. Özelliklemahalle araları ve üst kotlar çok kötü durumdaydı. 30 bin tona yakın asfaltdökmek suretiyle bunları elden geçirdik. Altyapımızda eksikler vardı. Ve halaşu anda Kozlu Deresine akan kanalizasyonlarımız var. Arıtma tesislerineverilmemiş, protokolü yapılmış ama kanalizasyonu hala Kozlu Deresi’neakıyor. Kozlu Deresi bugün Karadeniz Bölgesi’ninen kirli derelerinden bir tanesi. Biz bunun için de 3 trilyon kredimizihazırladık ve çok yakın zamanda bu kanalizasyonları da mevcut hatta bağlamaksuretiyle arıtma tesisine vereceğiz. Kozlu Deresi’ni inşallah tarihinde olduğuen temiz haline getireceğiz.

KOZLU’NUNDEĞİRMENAĞZI SUYUNA OLAN HASRETİNİ GİDERECEĞİZ

Su ile ilgili problemimiz vardı. Bunun için de on buçuktrilyon kredimizi çıkarttık. Yakında ihalesini yapacağız ve Kozlu’nunDeğirmenağzı suyuna olan hasretini büyük oranda gidereceğiz. Değirmenağzı suyu,hayati öneme sahip, Kozlu’nun kendi kaynağından verilen su anlamına geliyor.Bir de barajdan su alıyoruz. Maliyetleri düşürerek ilerleyen zamanda suyuucuzlatma projemiz var.

Köprümüzü yaparak Kozlu’nun iki yakasını bir araya getirdik.Hem trafik sorununu çözmek hem de karşıdaki yerlerin Kozlu’ya direktbağlantısını sağlamak için. Orada muazzam ışıklandırmalarımız var. Kozlu Deresi’nide temizleyip ıslahını da DSİ kanalıyla yaptırmak suretiyle oradakiçalışmalarımızla dereyi, daha önce çöp atılan, lastikler atılan çok kötügörünümden kurtardık. Kozlu Deresi’ni en azından Kozlu Merkez’de temizledik.Bunları düşük maliyetlerle yaptık” dedi.

MASAL GİBİ BİR KOZLU

Hayalindeki Kozlu’nun ‘Masal Gibi Bir KOZLU’ olduğunubelirten Şahin, Kozlu ile ilgili hayallerini şöyle açıkladı; “Seçimbeyannamemde de ‘Masal Kent Kozlu’ diye hedefledim. Bu ışıklandırmalar aslındao düşüncenin bir parçası. Tabi ki biz yurt dışına gittiğimiz zamanlarda bunlarıizleme fırsatı bulduk. Bir şey yapacaksanız ışıl ışıl, bir vizyon koyacaksınız,yani bir amacınız olacak. Bugün Kozlu’da köprümüz var. Köprünün ışıklarıyüzünden Zonguldak’tan birçok insan buraya gezmeye geliyor. Sadece o ışıksayesinde. Bunlar cazibe merkezi olma adına yapılan işlerdir. Bu konuda yapacakdaha projelerimiz var.

Tarihi dokusunu korumuş, kent yapısını imarlaşmaylasağlamış, yolları düzgün, Kozlu girişi gerçekten bulvar görüntüsünde, birkaçbulvarı olan, turizmde gelişmiş, öğrenci kenti olmaya dönük projelerinigerçekleştirmiş, Kozlu Deresi’nin temiz aktığı, suyunun temiz aktığı, havasınıntemiz olduğu güzel bir Kozlu’yu tabi ki hayal ediyoruz. Bu yolda çalışmalarımızdevam ediyor” dedi.

Destek olan herkese teşekkür eden Şahin, “Yaptığımız görevsüresince bize emeği geçen, bütün siyasi büyüklerimize, başta Sayın HüseyinÖzbakır olmak üzere bütün milletvekillerimize çok saygı ve sevgilerimisunuyorum, başarılarımız adına bundan sonra bizden yardımlarını esirgemeyecekolan bütün büyüklerimize de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2016, 09:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER