ŞAKA DEĞİL GERÇEK, OTOBÜS FİYATI 10 KURUŞ OLDU

Zonguldak Belediyesi Özel Halk Otobüsü Firması, ilçeden gelen otobüslerin il kendi hatları üzerindeki yolcuları da alması üzerine otobüs fiyatlarını 10 kuruşa indirdi.

ŞAKA DEĞİL GERÇEK, OTOBÜS FİYATI 10 KURUŞ OLDU
gundemeregli.com-Zonguldak Belediyesi Özel Halk Otobüsü Firması, ilçeden gelen otobüslerin il kendi hatları üzerindeki yolcuları da alması üzerine otobüs fiyatlarını 10 kuruşa indirdi.
Zonguldak Belediyesi Özel Halk Otobüsü firması, Polisevi-Demirpark-Zonguldak güzergahındaki otobüs fiyatlarını 10 kuruşa indirdi. Daha önceden 1.35 TL olan otobüs fiyatlarını, ilçe otobüslerinin il merkezinden yolcu taşıması üzerine 50 kuruşa indiren firma, yetkili olan Zonguldak Belediyesi’nin gereğini yapmadığı gerekçesiyle 10 kuruşa indirdi.
Kozlu ilçesi özel halk otobüslerinin kendi hatları üzerinde yasal olmayan şekilde yolcu aldığını savunan firma sahibi Akın Kavi, Zonguldak Belediyesi’nin yetkili belediye olmasına rağmen 16 aydır Danıştay kararını uygulamadığını öne sürdü. Türkiye’nin hiçbir yerinde ilçe otobüslerinin il merkezinden yolcu almadığını dile getiren Kavi, “Burada tamamen yetki Zonguldak Belediyesi’nindir. Bunu defalarca söylüyoruz. Elimizde Danıştay kararı var. İl Trafik Komisyonu Kararı var. Türkiye’de 81 il var. Haykırıyoruz artık. Türkiye’deki 81 ilin hiçbirinde böyle bir uygulama yok. Gidin sorun. Bir tane ilde ilçeden gelip de il merkezine girdiği zaman ilin yolcusunu alan bir ilçe arabası yok. Bu bir tek Zonguldak’a has bir durum. Bunun önlenmesi için 2010 yılından beri hukuk savaşı veriyoruz. Kanunlar çerçevesinde yapılan her şeyi yaptık. Fakat burada Belediye Başkanı Danıştay’ın kararını uygulamıyor. Karar Danıştay’dan geleli 16 ay oldu. Belediyeye vermiş olduğumuz dilekçelere bize cevap verilmiyor. Sıkıntı buradan kaynaklanıyor. Bu işin sonunun nereye gideceğini artık belediye başkanı tarif etsin. Yazılı dilekçe veriyorum. Böyle bir şey var mı arkadaşlar, Kozlu Belediyesi Özel Halk Otobüsü yazıyor Demirpark-Zonguldak hattı 50 kuruş yazıyor. Bunun hakkı yok ki böyle yolcu almaya. Benim hakkım olan yolcuyu alıyor. Belediye başkanı da buna göz yumuyor.”

“BAŞKAN GEREĞİNİ YAPSIN”
Zonguldak Belediyesi Özel Halk Otobüsü şoförleri ise Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in sorunu bir an önce çözmesini istedi. Elindeki 10 kuruşları gösteren otobüs şoförü Nihat Yazıcı, “Arabalarda Zonguldak Belediyesi Özel Halk Otobüsü yazıyor. Sadece özel halk otobüsü yazmıyor. Zonguldak Belediyesi diyor. Ben onu temsil ediyorum. Başkan gelsin konuşalım. Sokaklarda kaldık. Buradan biz 100 kişi ekmek yiyoruz. Yazık günah değil mi? Bu kişilere yazık değil mi? 100 kişiyi dörde katlasan 400 kişi yapar. Şirket bırakıp gittiği zaman 400 kişinin hali ne olacak? Başkan bize sahip çıksın. Defalarca söylendi” dedi.
Şoförler 10 kuruşu olmayan vatandaşlardan ise ücret almıyor. Şirket müdürü Engin Koroş ise sorunun bir an önce çözüme kavuşması gerektiğini dile getirdi. Zonguldak Belediyesi’nin kendi taşeronuna zarar ettirdiğini söyleyen Koroş, “Bu yıldırma politikası, Zonguldak Belediye Başkanı da buna müdahale etmiyor. En azından kendi taşeronuna zarar ettiriyor. 1.75 TL’ye yolcu taşıyan ilçe otobüsü bizim hattımıza girdiği andan itibaren 50 kuruşa yolcu taşıyor. Buraya iki belediye zabıtası koyup da önlemini almıyorlar. Bu nereye kadar gidecek? İlçe otobüsleri 50 kuruş yaptı. Biz de 10 kuruş yaptık bedavaya yolcu taşıyacağız” diye tepkisini dile getirdi.
Öte yandan, Belediye Başkanvekili Zeki Çolak, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in izin dönüşü açıklama yapacağını söyledi.
Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2014, 14:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER