SANEM KULAN CİNAYETİ DAVASINA DEVAM EDİLDİ

Ereğli´de 27 yaşındaki Sanem Kulan’nın hayatını kaybettiği cinayetin ardından tutuklanan sanığını yargılanmasına devam edildi.

SANEM KULAN CİNAYETİ DAVASINA DEVAM EDİLDİ
gundemeregli.com-Ereğli´de 2013 yılında meydana gelen olayda 27 yaşındaki Sanem Kula bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Kula’nın ağabeyinin kayınpederi Hasan Y.’nin de yaralandığı olay sonrası kayınpeder olayda ilgisi olduğu iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu Sanık Hasan Y.’nin yargılamasına devam edildi. Hasan Y., “Ben susma hakkını kullanmak istiyorum. İfade vermeyeceğim. Avukat tutacağım. Çocuklarımla irtibatım kesik. Kendim avukat tutmak istiyorum” dedi. Hayatın kaybeden Sanem’in babası Ramazan Kulan ise, “Ben sanığın yargılanmasını istiyorum. Kızımdan ne istemiş?” diye tepkisini dile getirdi.

Olay günü diğer oğlu Cevat’ın kendisini aradığını ifade eden Anne Firdevs Kulan ise, “Ben kızım Sanem, oğlum Ümit ve eşimle aynı evde yaşıyorum. Benim okuma yazmam yok. İmzamı atamadım. Olay gelinime gittiğim zamanda olmuş. Kızımı aradığımda telefonumu açmamıştı. Oğlum Cevat beni aradı. Bana ‘Sanemi öldürmüşler’ dedi” diye konuştu.

Mahkeme başkanının tutuklu sanık Hasan Y. ile kendisinin görüşüp görüşmediği sorusuna cevap veren anne Kulan, “O gün telefonla görüştük. Sesinde bir tuhaflık yoktu. Sesinde yaralanmış gibi bir tonlama da yoktu. Araç bulamadığım için kızımı hastanede gördüm. Cevat, ablasını gördüğünde saçlarında kanının kuruduğunu söyledi. Hasan, Allah’ından bulsun” dedi.



“ÇOK PARA YEDİRDİM”

Tutuklu sanık Hasan Y. ise mahkeme başkanına verdiği ifadesinde, “Bununla (Sanem) arada bir görüşüyorduk. Ben buna çok para yedirdim” iddiasında bulundu. Bunun üzerine tekrar anne Firdevs Kulan’a yönelen mahkeme başkanı Hasan Y.’nin iddiasını sordu. Anne Kula ise, “Kızımla birlikte yaşıyorum. Ben kızımı ne şartlar altında büyüttüm diyerek ağladım. Kızıma kredi çektiğini ve para verdiğini ispatlasın” dedi.

Mahkemede tanık olarak ifade veren Cevat Kulan ise Hasan Y.’nin kendisinin kayınpederi olduğunu ifade etti. Kulan, “Sanem benim kız kardeşimdir. Sanık da kayınpederimdir. İlk telefon bana yapıldı. Kayınpederim beni aradı. Bana ‘Sanem öldü’ dedi. Nerede olduğunu sordum. Adresi söyledi. Annem, Sanem, erkek kardeşim ve babam o evde yaşıyorlar. Ben eve gittim. Sanık yani kayınpederim Hasan Y. aradıktan 10 dakika sonra evde oldum. Yanımda bacanağım da vardı. Kapı açıktı. Sanem içerideydi. Ben direk kardeşimin yanına gittim. Apar topar Sanem’i hastaneye götürdük. Kayınpederim dışarıdaydı. Kendisi üzüntülüydü” dedi.

Mahkeme başkanının Hasan Y’nin üzerinde kan olup olmadığı sorusuna yanıt veren Cevat Kulan, “Ben direkt kız kardeşime yöneldiğim için kayınpederimin elinde veya üzerinde kan görmedim. Kız kardeşimi hastaneye götürdükten sonra tedaviye aldılar. Kız kardeşimin kayınpederimle arasında bir şey yoktur. Bana göre kasten öldürmüştür. Kardeşim sekreter olarak çalışıyordu. Kız kardeşim birikimleri ile aldığı altınları için öldürülmüştür ya da başka nedenlerle öldürülmüştür diye düşünüyorum” diye konuştu.

Kayınpederi Hasan Y.’nin kayınvalidesinden ayrı yaşadığını ifade eden Cevat Kulan, “Bize gelip giderdi. Kayınpederimin eviyle ailemin evi uzaktı. Sanem, kayınpederimin evine hiç gitmedi. Kız kardeşim ölümünden 9 ay önce kayınpederimin, kendisini sık sık rahatsız ettiğini, kayınpederimle sık sık telefonla tartıştığını söylemişti. Kayınpederime kardeşimi rahatsız etmemesini söyledim. Ben 2011 yılında kızıyla evlendim. Biz evlenmeden önce Hasan Y.’yi tanımıyordum. Evlendiğim zaman tanıştım. Kız kardeşim, ölmeden 4-5 ay önce kayınpederimin kendisini tehdit ettiğini söyledi. Kız kardeşimin bana anlatmasına göre kayınpederim ‘Sen benim elimde kalacaksın’ diye söz söylemiş. Kız kardeşimi rahatsız etmemesini tekrarladım. Buna karşılık kayınpederim, kız kardeşimin yalan söylediğini söyledi” dedi.



“BENDEN PARA İSTİYORDU”

Hayatını kaybeden Sanem Kulan’ın kardeşi Cevat Kula, tutuklu sanık kayınpederi Hasan Y’nin olay günü ise anne ve babası evde yokken eve habersiz gittiğini iddia etti. Kulan, “Bütün aile bu olayı biliyordu. Hasan Y., kız kardeşim ölmeden 4-5 önceki tartışmaların sürecinde eve girmedi. Sonra kendisi olay günü annemlerin evine habersiz gitmiş. Borcu olduğunu biliyorum. Paralarını harcardı. Hatta damadı olarak benden de para istiyordu” dedi.

Tutuklu sanık Hasan Y. ise, “Benim sağlığım bozuk. Kalpten rahatsızım. Üç ayrı yerden ameliyat oldum. Kendimde değilim” diye konuştu. Baro tarafından atanan avukat ise tutuklu sanığın tahliyesini talep etti.

Mahkeme ise duruşmayı 11 Eylül 2014 tarihine erteleyerek, tutuklu sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Kdz. Ereğli Murtaza Mahallesi dış Çeşme Sokakta 10 Ekim 2013 günü akşam saatlerinde 2 katlı bir binanın giriş katında Sanem Kulan (27) ile Hasan Y. (53) bıçaklanmışlardı. Sanem Kulan hastaneye götürüldüğü sırada yolda hayatını kaybederken, Hasan Y. ise Ereğli Devlet Hastanesi’nde yoğun bakıma alınmıştı. Polis cinayetle ilgili olarak mal paylaşımı şüphesi ile Sanem Kulan’ın 3 ağabeyini gözaltına almış ve ifadelerinin ardından serbest bırakmıştı.
Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2014, 13:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER