Sanık için tahrik indirimi istemi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, annesiyle yasak aşk yaşadığından şüphelendiği fırıncıyı öldüren sanık için, savcı tarafından ´toplumun değer yargıları göz önüne alınarak tahrik indirimi´ uygulanması istendi.

Sanık için tahrik indirimi istemi
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, annesiyle yasak aşk yaşadığından şüphelendiği fırıncıyı öldüren sanık için, savcı tarafından ´toplumun değer yargıları göz önüne alınarak tahrik indirimi´ uygulanması istendi.
2 Eylül 2014 tarihinde Zonguldak’ın Ereğli ilçesindeki Çaylıoğlu köyünde meydana gelen olayda, 31 yaşındaki H.E., annesi H.E. ile yasak aşk yaşadığından şüphelendiği 42 yaşındaki fırıncı Mehmet Özdemir’i silahla 5 yerinden vurarak öldürmüştü. O sırada olay yerinde bulunan H.E.’nin kardeşi A.E. ise seken kurşunlardan birinin isabet etmesinden dolayı ayağından yaralanmıştı. Olayın ardından gözaltına alınan H.E. mahkemeye sevk edilmiş ve hakkında kasten adam öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açılmıştı.
Zonguldak Adliyesi 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanık H.E. ile tutuksuz sanık olan kardeşi A.E. hakim karşısına çıktı. Taraf avukatları ve yakınları da mahkeme salonunda hazır bulundu.
Cumhuriyet savcısının esas hakkındaki görüşünü mahkeme heyetine sunduğu davada savcı, sanık H.E.’nin cinayeti tasarlayarak işlediğini, bu sebeple ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alması gerektiğini ancak toplumun değer yargıları göz önüne alındığında sanığın, maktulün annesi ile ilişki yaşamasından duyduğu elemin etkisi ile cinayeti işlediği kanaatine vardığından haksız tahrik hükümlerinin uygulanarak 18 ile 24 yıl arası hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.
Savcının mütalaası sonrasında taraf avukatları mütalaaya karşı yazılı savunmada bulunmak için ek süre istedi. Sanık H.E. ise cinayeti tasarlayarak işlemediğini söyleyerek, “Kendi evimin altında kameraların olduğunu bilerek bu eylemi tasarlamam imkansızdır. Olay anlık gelişmiştir” dedi.
Mahkeme heyeti taraf avukatlarının mütalaaya karşı savunmalarını sunmaları için davayı 19.01.2016 tarihine ertelerken, tutuklu sanık H.E.’nin ise tutukluluk halinin devamına karar verdi.

OLAY GÜVENLİK KAMERASINA SANİYE SANİYE YANSIMIŞTI
Çaylıoğlu köyünde yaşanan cinayetin detayları ise yakındaki bir iş yerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedilmişti. Görüntülerde H.E.’nin Mehmet Özdemir ile buluştuktan sonra kendisini kolundan tutarak marangoz atölyesinin bulunduğu yere soktuğu, bu sırada da belinden tabancasını çıkarttığı görülüyor. Görüntülerde kardeşine engel olmaya çalışan A.E.’nin vurulduktan sonra bir süre sekerek yürüdüğü ve daha sonra de yere düştüğü görülüyor.
Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2015, 14:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER