Savcı, kocasını boğarak öldüren kadını haklı buldu

8 Ocak 2014 tarihinde eve alkollü gelen eşini boğarak öldüren kadının davasında mütalaa çıktı.

Savcı, kocasını boğarak öldüren kadını haklı buldu
Zonguldak’ta, 8 Ocak 2014 tarihinde eve alkollü gelen eşini boğarak öldüren kadının davasında mütalaa çıktı. 

Sabah saatlerinde polis koruması eşliğinde adliyeye getirilen sanık Ayşegül Erke bir kez daha hakim karşısına çıktı. 

Ölen adamın babası Ethem Erke ve kız kardeşi Derya Balkan’ın da katıldığı davada Cumhuriyet Savcısı Erdoğan Doğan’ın okuduğu mütalaaya göre, sanık Ayşegül Erke ile evlilikleri süresince alkol alışkanlığı bulunan maktül Muhammet Ali Erke eşine ve çocuklarına şiddet uyguluyordu. Olayın yaşandığı gece yine eve alkollü şekilde gelen maktül Muhammet Ali Erke eşine yine sözlü ve fiziksel şiddet uyguladı. Kızları ve eşine elinde bulundurduğu silahla gecenin uzun olduğunu ve silahında 3 mermi olduğunu söyleyen maktül daha sonra üst kata çıkarak avcı bıçağıyla birlikte alt kata indi. Eşinin bıçakla geldiğini gören sanık Ayşegül Erke 4 kızını odaya soktu. Sonra maktül elindeki bıçağı sanık Ayşegül Erke’ye doğru savurdu bıçağın kendisine zarar vermesini engelleyen sanık, maktülü iterek odada bulunan kanepeye düşürdü. Daha sonra Muhammet Ali Erke’nin üzerine çıkarak bir süre boğazını sıktı. Maktül hareketsiz kalana kadar boğazını sıkan sıkan Ayşegül Erke eşinin öldüğünü anlayınca en yakın polis karakoluyla iletişime geçerek teslim oldu.

Davanın iddia makamı olan Cumhuriyet Savcısı Erdoğan Doğan mahkeme heyetine sunduğu mütalaada sanığın, tanık anlatımları ve tüm dosya kapsamına göre somut olayda bir saldırı bulunmaması, saldırının haksız olması, saldırının yaşam hakkına yönelik olması, saldırının savunma ile eş zamanlı olması, savunmaya ilişkin savunmanın zorunlu olması, saldırı ile savunma arasında oran bulunması koşullarının gerçekleşmesi sebebiyle eylemin haklı görülebileceğini söyledi. Sanığın cinayeti korku ve telaştan kaynaklanan güdü ile savunma sınırını zorlayarak gerçekleştirdiği gerekçesiyle TCK’nın 27/2. maddesi kapsamında cezalandırılmaması yönünde karar verilmesini talep ve mütalaa etti.

Savcının mütalaası sonrası mahkeme heyeti tarafından maktülün kız kardeşi ve babasına söz verildi. Maktülün babası ve kız kardeşi mütalaaya katılmadıklarını ifade etti.

Sanık Ayşegül Erke ise iddia makamının görüşüne katıldığını belirterek iddia makamının tamamen gerçekleri söylediğini belirtti.

Duruşma 10 Şubat 2015’e ertelendi.

Dava sonrası adliye çıkışı gazetecilere konuşan maktülün babası Ethem Erke “Burada bir yerde adalet yazıyor olması lazım ama göremedim” dedi.
Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2015, 08:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER