‘SAZDAN ADAM’ VE EKİBİ, TRT’DE EREĞLİ’Yİ ANLATTI

Karadeniz Ereğli Belediyesi Cumhuriyet Halk Evleri Bağlama Kursunda öğrenci yetiştiren ve ‘Sazdan Adam’ olarak bilinen Bağlama Hocası ve ustası Mehmet Ali Ürkmez, ekibiyle birlikte TRT Haber’deki Parola programına konuk oldu.

‘SAZDAN ADAM’ VE EKİBİ, TRT’DE EREĞLİ’Yİ ANLATTI

gundemeregli.com-Söyleşi ve eserlerin seslendirilmesinden oluşanprogram, 06 Temmuz 2014 Pazar günü saat 11.00’de TRT Haber kanalındayayınlanacak.

Mehmet Ali Ürkmez, Michael Jackson’un ölümün 5.yıldönümü dolayısıyla kursiyerlerinden oluşan 50 kişilik müzik grubuyla yaptığıkliple gündeme geldiklerini belirtti.

Ürkmez, bu klibin tüm ulusal televizyon kanallarındayayınlanmasından ve büyük bir beğeni toplamasından dolayı ekibiyle gururduyduğunu belirterek, TRT ve özel televizyon kanallarından program teklifialdıklarını söyledi.

TRT’de 1 saatlik konukluğu boyunca ekibiyle bağlamagösterisi yaptıklarını, bağlamalarıyla değişik koreografiler sergilediğini deanlatan Ürkmez, müzik ve Karadeniz Ereğli üzerine söyleşi yaptıklarınıbelirtti. Ürkmez, Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal’ın sanata vesanatçıya verdiği değeri ve desteği anlattığını ifade etti. 

Ereğli’de çekilmesi planlanan Alemdar Gemisi’nin deiçinde bulunduğu bir belgesel için TRT Belgesel kanalından proje teklifialdıklarını vurgulayan Ürkmez, ulusal festivallerden de davet aldıklarını ifadeetti.

Sazdan Adam, tüm Ereğli halkını Pazar günü saat11.00’de TRT Haber kanalı için ekran başına davet ederken, katkılarından dolayıda Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’a, Halk Eğitim Müdürü İzzet Şahin’e veprojeye keman ve kemençesiyle renk katan Ereğli’nin sanatçısı Ergin Vefasız’ateşekkür ediyorum.

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2014, 14:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER