Sazdan Adam,58 bağlama ile seslendirdikleri Milli Marş için klip çekti

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Sazdan Adam adlı müzik grubu, İstiklal Marşı’nın kabulünün 95. yılında, 58 bağlama ile seslendirdikleri Milli Marş için klip çekti.

Sazdan Adam,58 bağlama ile seslendirdikleri Milli Marş için klip çekti
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Sazdan Adam adlı müzik grubu, İstiklal Marşı’nın kabulünün 95. yılında, 58 bağlama ile seslendirdikleri Milli Marş için klip çekti.
Kdz. Ereğli ilçesinde daha önce dünyaca ünlü sanatçı Michael Jackson’un birinci ölüm yıl dönümünde Türkçesi ‘Onlar bizi umursamaz’ olan ’They don’t care about us’ adlı şarkısını 46 bağlama, darbuka, keman ve kemençe ile seslendirip klip çeken Sazdan Adam Grubu, geçen yıl da Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümü için 100 bağlama ile Çanakkale Türküsü’nü seslendirip klip çekmişti. Sazdan Adam Grubu bu yıl ise İstiklal Marşı’nın 95. yıldönümü için Milli Marşı 58 bağlamacı ile çaldı. Amatör bağlamacıların saz çaldığı klipte işaret dili kullanılırken, sözleri ise alt yazı ile geçildi.
Kdz. Ereğli ilçesinde şu ana kadar 300’ün üzerinde çocuk ve yetişkine bağlama öğreten ve ‘Sazdan Adam’ olarak anılan Mehmet Ali Ürkmez, Milli Marşı ilk kez milli enstrümanla çalıp klip çektiklerini söyledi. Ürkmez, “İstiklal Marşı’nın bu yıl 95. yılı, sosyal paylaşım sitelerine baktığımızda bağlama ile İstiklal Marşı yazdığımızda çok nitelikli videolara ulaşamadık. Çoğu yatak üzerinde, sigara içilirken veya şortla çalınmış. Bu bizim milli marşımız, enstrüman da milli çalgımız, bizde bu işe gönül veren insanlarız. Daha nitelikli bir video olsun diye uğraştık. Belki bu kliple üstatları da alarm durumuna sokup daha güzel işler ortaya çıkartabiliriz. Bu klibe de belki olumlu yada olumsuz eleştiriler gelecek ama bizim amacımız bir adım atmak, kilometre taşı olmak. İnşallah başarabiliriz” dedi.
Ürkmez, 58 amatör bağlamacının saz çaldığı klipte işaret diline yer verdiklerini ve ‘İşitmeyen Kalmasın’ sloganını kullandıklarını ifade etti. Ürkmez ayrıca İstiklal Marşı’nı bağlama ile çalıp, işaret diliyle anlatarak Türkiye’nin zor günlerden geçerken işitmeyenin kalmamasını anlatmak istediklerini dile getirdi. Sazdan Adam Grubu, bağlama ile çektikleri İstiklal Marşı klibini yarın sabah itibariyle sosyal paylaşım sitelerinde yayınlamaya başlayacak.
Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2016, 12:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER