SEÇİM YÜZÜNDEN DEĞİL,OTOBÜS HATTI YÜZÜNDEN

SEÇİM YÜZÜNDEN DEĞİL,OTOBÜS HATTI YÜZÜNDEN

gundemeregli.com-Kdz Ereğli’ye bağlı Hamzafakıhlı mahallesinde muhtarlık seçimleri sonrası meydana gelen olayda 2 kişi yaralandı,1 kişi tutuklanırken  1 kişi serbest bırakıldı.

Hamzafakıhlı mahallesinde muhtarlık seçimleri sonrası mahallenin eski muhtarı Mecit D.nin oğlu E.D ’nin yeni seçilen 2 azayı vurup kaçtığı iddia edildi. Olay sonrası İlçe jandarma ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alınan E.D tutuklandı.

Mahallenin eski muhtarı Mecit D.’nın oğlu E.D yeni seçilen 2 azayı S.K ve İ.K ile tartışmış ve yaralayarak olay yerinden kaçmıştı. Ereğli ilçesinin Hamzafakıhlı Mahallesi’ne yeni seçilen iki azayı silahla vurarak yaralayan eski muhtarın oğlu yakalanarak adliyeye çıkarıldı.
Hamzafakıhlı Mahallesi’nde seçimi kaybeden muhtarın oğlu E.D. (45),
yeni seçilen muhtar azası S.K (38) ile İ.K’ yı (44) Önceki akşam saatlerinde silahla yaralayarak kaçtı. Olayın faili olarak aranan eski muhtarın oğlu E.D. gece arkadaşı T.O.´nun kullandığı 67 UC 784 plakalı araçta yakalandı. Gözaltına alınan E.D. ile T.O önceki gün öğle saatlerinde adliyeye getirildi.
Adliye önünde bekleyen E.D.’in babası Hamzafakıhlı Mahallesi eski muhtarı Mecit D, kavganın muhtarlık seçimlerinden değil oğlu ile yaralılar arasında uzun süredir devam eden otobüs hattı tartışmasından kaynaklandığını iddia etti. Oğlu E.D.´nin tahrik edildiğini ileri süren Demircan şöyle konuştu: “Ben 10 yıllık muhtarım. Bu olayın sebebi muhtarlık seçimiyle ilgili değil. Sebebi, daha önce halk otobüsleri ile ilgili bazı konuların yaşanmış olması, ´İşte biz böyle alırız, biz böyle yaparız’ gibi karşı tarafın oğlumu sürekli tehdit etmesi, üzerinde baskı yapması. Tabii ki ben mal sahibiyim ama neticede benim de oğlumdur. Burada, onun da zoruna giden olaylar oluyordu. Seçimin son günü benim muhtarlık görevimin bitiminde olay yerinden hastaneye kaldırıldığımda oğluma bilek sallayarak ‘Biz böyle yaparız’ gibi oyunlar oynayıp üzerine yürümüşler. Olayın nasıl olduğunu, nerede olduğunu bilmiyordum. Olay olduktan sonra jandarma yetkililerinden öğrendim. Bunun muhtarlıkla ilgili olmadığını, araçla ilgili olduğunu biliyorum.
Muhtarlığın bir hizmet yarışı olduğunu anlatan Demircan, sözlerini şöyle sürdürdü: Bu hizmeti ben değil o arkadaşım yürütecek. Neticede bu hizmet birilerinin elinde yürüyecek. Ben kesinlikle üzgün değilim. O arkadaşımı tebrik ederim. Kimse bu olayı seçimle ilgili yorumlamasın. Olay bundan 1,5- 2 yıl öncesinden gelen bir sorun. Belediyemizin vermiş olduğu halk otobüsü ile ilgili mevzudan kaynaklandı. Karşı tarafın sürekli tehditler, tahrikleri vardı. Oğlumda sorunlu zaten. Hazmedemedi demek ki bu konuyu. Bu hale kadar getirdiler. Sebep olan kendileridir. Olayın böyle olmasını istemezdim, üzgünüm.”
Adliyeye çıkarılan zanlılar E.D. tutuklanırken T.O ise serbest bırakıldı.

OLAY NASIL OLMUŞTU…

İddiaya göre, Hamzafakıhlı Mahallesi’nde yapılan muhtarlık seçimleri sonrası eski muhtar Mecit D.’nin oğlu E.D. (45) arkadaşı T.O. ile birlikte yeni seçilen azalar S.K (33) ile İ.K’nın (44) çalıştığı fabrikanın önüne giderek burada tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu E.D. yanında bulunan silahla aynı zamanda işçi servisi şoförlüğü yapan S.K ile İ.K’ya ateş etmeye başladı. S.K ile İ.K ayaklarından yaralanarak fabrika içerisine kaçmayı başarırken E.D. ise T.O.’nin kullandığı 67 UC 784 plakalı otomobille olay yerinden kaçtı. Yaralılar ambulansla Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2014, 13:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER