Şehidi son yolculuğuna on binler uğurladı

Şehidi son yolculuğuna on binler uğurladı

Şehidi son yolculuğuna on binler uğurladı



Kayseri’deki bombalı terör saldırısındaşehit olan 21 Yaşındaki Kenan Döngel için tören cenaze töreni düzenlendi. Anfi Tiyatro’daşehidin ailesi, yakınları, protokol üyeleri ile birlikte yaklaşık on binkişinin katıldığı cenaze töreninde gözyaşları sel olup aktı. Şehidin şehitleriçin şiir yazdığı ve ailesi tarafından evinin duvarına asıldığı ortaya çıktı.Zonguldak İl Müftüsü Mürsel Öztürk’ünkıldırdığı cenaze namazına MilliEğitim Bakanı İsmet Sezgin, Zonguldak Valisi Ali Kaban, AK Parti ZonguldakMilletvekilleri Hüseyin Özbakır,Faruk Çaturoğlu, Özcan Ulupınar, CHP Zonguldak MilletvekilleriŞerafettin Turpçu, Ereğli İlçe Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge veGarnizon Komutanı Kıdemli Albay Aykut Manioğlu, Ereğli Belediye Başkanı Opr DrHüseyin Uysal, Zonguldak İl Emniyet Müdürü Metin Turanlı, Alaplı BelediyeBaşkanı Nuri Tekin, Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın, Kdz. Ereğli Önceki Belediye Başkanı Halil Posbıyık, AKParti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı M.FatihÇakır, AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Mustafa Yavuz, CHP Ereğli İlçe BaşkanıŞerif Sertan Ocakçı, MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, MHP Ereğli İlçeBaşkanı Talat Şeker ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kayseride çarşı iznine çıkan askerlereyönelik düzenlenen terör saldırısında şehit olan 21 yaşındaki Er KananDöngelin cenazesi, sabah saatlerinde Zonguldakın Kdz. Ereğli İlçe Devlet Hastanesimorgundan alınarak Köseler Mahallesi Yıldız Sokaktaki evinin önüne getirildi.Dualar eşliğinde karşılanan şehidi, sevenleri yalnız bırakmadı. Cenazearacından inerek evinin önüne gelen acılı baba Özcan Döngel,Mavişim diye ağladı. Şehidin naaşı omuzlara alınarak evinin önünegetirildi. İlçe Müftüsü tarafından okunan duaların ardından helallik alındı.Şehidin halası Şükriye Diken ve kardeşi Mertcan, tabuta sarılarak gözyaşıdöktü.
Oğluna Mavişim diye ağlayan anneŞehime Döngelin feryatları ise yürekleri dağladı. Beni bırakıp nereyegidiyorsun? diye ağlayan anneyi aile yakınları teselli etmeye çalıştı. Şehidinnaaşı Evin önünde helallik alınmasının ardından Anfi Tiyatroya getirildi. Babasına sarılarak ayakta durabilen şehidin kardeşi MertcanDöngel ise ağabeyini son yolculuğuna uğurlarken askeri kamuflaj ve askeri botgiydi. Bakan İsmet Yılmaz tören alanında şehidin annesi Şehime Döngel, babasıÖzcan Döngel, kardeşi Mertcan Döngel’i teselli etmeye çalıştı. Şehidin dayısıOrhan Karabulut, sarılarak öptüğü yeğeninin tabutu başında gözyaşı döktü. Birsüre sonra baygınlık geçiren Karabulut’a alanda görevli sağlık ekiplerimüdahale etti.

ŞEHİDİN MİNİK KARDEŞİ GÖZYAŞI DÖKTÜ

Tören alanına getirilenşehidin 4 yaşındaki kız kardeşi Rivanur da ağabeyinin ardından gözyaşı döktü.Annesi Şehime Döngel’in kucağında ağlayan Rivanur, aile yakınları tarafındantabutun bulunduğu alandan uzaklaştırıldı.

ŞEHİDİNYAZDIĞI ŞİİR YÜREKLERİ DAĞLADI

Acemi birliği göreviniBurdur’da yaptığı sırada ailesine fotoğrafını gönderen şehit Kenan Döngel’inşehitler için bir de şiir yazdığı ortaya çıktı. Şehidin ailesinin eve astığıfotoğrafta yer alan şiirde şu dizeler yer alıyor: “Aylardan Kasım; günlerdenCuma. Saat 9’da çıktı çatışma. İndik mevziiye, mevzi karanlık. Bu mevzi değil,sanki mezarlık. Ana bilmeyiz, baba bilmeyiz. Bu vatan için dağdan inmeyiz.Azrail ile yaptık anlaşma. Şehit olmadan canımı alma. PKK dinle bu marşı, iştegeliyor, askerin şahı.”
ŞEHİDİMİZ SİNOP’TA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Şehidin naaşı, öğlennamazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası tekbirler ve dualar eşliğindecenaze aracına koyuldu. Piyade Komando Er Kenan Döngel Sinop’a gözyaşlarıiçerisinde son yolculuğuna uğurlandı.

GENÇ EREĞLİLİLER GRUBU TEPKİ GÖSTERDİ

Öte yandan, Kdz. Ereğli’de Genç Ereğlililer taraftargrubu ise Şehidimizin naaşı’nın Sinop’a gönderilmesinin ardından İlçe EmniyetMüdürlüğü önüne kadar sloganlar eşliğinde yürüyerek teröre tepki gösterdi. İlçeEmniyet Müdürlüğü önünde bir süre slogan atan grup daha sonra İş bankası önündeİstiklal Marşı okuyarak olaysız bir şekilde ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2016, 11:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER