Şehidimizi son yolculuğuna, binlerce kişi uğurladı

Bitlis’te teröristler ile çıkan çatışma sonrası şehit olan Jandarma Uzman Çavuş İslam Çakar’ın cenazesi, baba ocağı Zonguldak´ın Kilimli ilçesine getirildi.

Şehidimizi son yolculuğuna, binlerce kişi uğurladı


Bitlis’te teröristler ile çıkan çatışma sonrası şehit olan Jandarma Uzman Çavuş İslam Çakar’ın cenazesi, baba ocağı Zonguldak´ın Kilimli ilçesine getirildi. Gözyaşlarının sel olduğu cenazede şehidin 1 ay önce askerden gelen küçük kardeşi İhsan Çakar, Ağabey sen benim sesimi duymadan yapamazsın diye feryat etti.
Bitlis´te gerçekleştirilen törenin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait uçakla Zonguldak Havaalanı’na getirilen Jandarma Uzman Çavuş İslam Çakar’ın naaşı, Kilimli Belediyesi’ne ait cenaze aracıyla ilçeye getirildi. İlçedeki Ulu Camii önüne getirilen cenazeyi, binler karşıladı.
Zonguldak Valisi Ali Kaban, AK Parti Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu ve Özcan Ulupınar’ın yanı sıra Tuğgeneral Birol Şimşek, İl Jandarma Komutanı Albay Haluk Selvi, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, şehidin ailesi ile Zonguldak ve ilçe halkının katıldığı cenaze töreninde helallik alındı.

ANNE FENALAŞTIĞI İÇİN CENAZEYE KATILAMADI

Şehidin imam olan ağabeyi İsmail Çakar tabutun başından bir an için ayrılmazken, şehidin küçük kardeşi İhsan, ablası Dilek ve babası Şeref Çakar tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin eşi Derya Çakar güçlükle ayakta dururken, şeker hastası olduğu öğrenilen anne Azime Çakar ise, havaalanında fenalaştığı için cenazeye katılamadı. İl Müftüsü Mürsel Öztürk’ün cenaze namazını kıldırmasının ardından dualar edildi. Şehidin naaşı teşrik tekbirleri ve karanfillerle cenaze aracına bindirildi. Uzman çavuş olmadan önce maden işçiliği yaptığı öğrenilen şehit İslam Çakar´ın naaşı, Beycuma beldesine bağlı Kaleoğlu’nda defnedildi.

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2015, 14:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER