ŞEHİDİMİZİ YÜREĞİMİZE GÖMDÜK

ŞEHİDİMİZİ YÜREĞİMİZE GÖMDÜK

gundemeregli.com- Hakkari Çukurca´da teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan 22 yaşındaki Jandarma Er Metin Çevik Ormanlı Beldesi Başören Köyünde toprağa verildi.

Hakkari´nin Geçimli köyündeki karakola teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Er Metin Çevik´in, naaşı Zonguldak´ın Ereğli ilçesine bağlı Ormanlı Beldesi Başören köyünde getirildi. 
 

Kdz Ereğli ilçesi bir yıl aradan sonra ikinci şehidini de toprağa verdi.  Jandarma Er Metin Çevik için Ormanlı Beldesi Başören Köyünde düzenlenen tören Şehit Çevik için Ereğli ilçesine bağlı Ormanlı Beldesinde cenaze namazı düzenlendi.  Yaklaşık 5 Bin kişinin katıldığı cenaze namazında Anne Şehribar  ve şehidin kız kardeşleri sinir krizleri geçirirken, cenazeye katılan kalabalık, &[#]8220;Şehitler ölmez vatan bölünmez. Vatan Sana Canım Feda&[#]8221; şeklinde sloganlar arttı.

Şehit Er Çevik&[#]8217;in cenaze törenine Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk,  Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Albay Yalçın Enç, Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Kdz. Ereğli Belediye Başkan Vekili Turan Çınar, Alaplı Belediye Başkan Dr. Nevzat Çimenoğlu,  Ak Parti Ereğli ilçe Başkanı Av. Adem Öztürk, CHP Alaplı İlçe Başkanı Nuri Tekin, Ormanlı Belediye Başkanı Yaşar Sever ile çok sayıda oda ve dernek Başkanı ile Siyasi Parti ilçe Başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Kdz. Ereğli Devlet Hastanesinden saat: 11.00&[#]8217;da alınan cenaze,  törenin yapılacağı Ormanlı beldesine alkışlar ve gözyaşları arasında getirildi.  Zonguldak Müftüsü tarafından kılınan cenaze namazı ile Şehit Er&[#]8217;in naşı omuzlarda top arabasına bindirilerek, aile mezarlığına götürüldü.

Gözyaşları arasında toprağa verilen Şehit Er Çevik ebedi istirhatine genç yaşta çekilmiş oldu.

Törende ailenin bitkin olduğu gözlenirken sağlık görevlileri aileyi biran olsun yalnız bırakmadı.

ANENİN SON FERYADI

Anne Şehribar Çevik ise oğlunun bayramdan 10 gün sonra terhis olacağını ama nasip olmadığını söyledi. Terhisi için uçak biletini dahi aldığını ve Ramazan başladığından bu yana oğlunun orucunu hiç bırakmadan tuttuğunu söyleyen acılı anne, Oğlum çok iyi bir çocuktu. Kimsenin kalbini kırmazdı. Köyde kaç hane varsa herkesin elini öperdi. Kimseye saygıda kusur etmezdi. Kimseye abiden abladan aşağıya inmezdi. Bayramdan 10 gün sonra gelecekti. Allah nasip etseydi askerliği bayramdan sonra bitecekti. Son görüştüğümüzden Ramazan ayının başından bu yana oruç tuttuğunu ve alıştığını söylemişti. dedi.

Bilindiği gibi geçen yıl İlçeye bağlı Dedeler köyünden Jandarma Komanda Çavuş Noyan Aydın&[#]8217;da Hakkâri kırsalında girdiği çatışmada şehit düşmüştü.

Ereğli ilçesinde bir yıl içinde ikinci kez şehit haberi ile sarsılırken,  ateş düştüğü yeri yaktı. Vatandaşlar evlerine ve işyerlerine bayrak asarken terör hep bir ağızdan lanetlendi.




 

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2012, 14:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER