Şehidin annesine ev hayali yarım kaldı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Tunahan Kartal’ın annesi Bağdagül Bozkurt, oğluyla yaz mevsiminde planları olduğunu söyleyerek “Bana ev alma hayali vardı” dedi.

Şehidin annesine ev hayali yarım kaldı
Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Tunahan Kartal’ın annesi Bağdagül Bozkurt, oğluyla yaz mevsiminde planları olduğunu söyleyerek “Bana ev alma hayali vardı” dedi. 
Dağlıca’da önceki gün çıkan çatışmada şehit olan piyade uzman çavuş Tunahan Kartal’ın annesi Bağdagül Bozkurt, Kozlu ilçesindeki evinde gün boyu taziyeleri kabul etti. Oğlu Tunahan’ın doğumundan iki ay sonra eşi ile ayrılan anne Bağdagül Bozkurt, oğluyla şehit olmadan 2.5 ay önce görüştüğünü aktardı.

KOYU GALATASARAY TARAFTARIYDI

Oğlunun odasında üniformalı resmini öpen anne Bağdagül Bozkurt, şehit oğlundan kalan eşyalarına dokunarak özlem gidermeye çalışıyor. Oğlunun koyu bir Galatasaray taraftarı olduğunu ifade eden anne Bozkurt, oğlunun aynı zamanda gitar çalmayı ve müziği sevdiğini belirtti.
Asker ve şehit annesi olmanın gururunu yaşadığını söyleyen anne Bağdagül Bozkurt, “Bana ev alma hayali vardı. Bu yaz gerçekleştirmeyi düşünüyordu. Kendi aralarında sözleri vardı. Yazın istemeyi düşünüyorduk ama bu kadar oldu. En son 2.5 ay önce görüştük. Bulunduğu ortamla ilgili bize hiçbir şey anlatmazdı. Sadece o tepeye bayrağı diktiklerini söylemişti. Geçen sene o ekibin içinde kendisinin de olduğunu söyledi. Göreviyle ilgili hiçbir şekilde konuşmazdı. Benim de konuşmamı istemezdi. Ben de dikkat ederdim. Bazen öyle bir şey oluyor ki asker annesiyim ben diye vurgulamak ve ortaya çıkartmak istiyordum. Çok hoş oluyordu. Böyle ortaya çıkartacakmışım. Asker diye, yine hoş olacak. 2012’de askerlik zamanı benden gizli sınavlara katılıp kazandı. Eğitim sonrasında ‘Ben şehit olmak istiyorum’ dedi. Ben tabii geçiştirdim, kafamca geçiştirdim ama yüreğimde hep şüpheler vardı. İki sene boyunca ‘acaba’ bu zamanı getirdim. Bitti. Bir çırpıda bitti” dedi.

“RÜYAMDA GÖRDÜM, ‘SENİ ALACAĞIM’ DİYORDU”

Tunahan Kartal’ı şehit olmadan bir hafta önce rüyasında gördüğünü hatırlatan acılı anne, “Herkesin çocuğun kendisine çok kıymetlidir, rabbim onu bana verdi. Benden daha çok sevip aldı. Ama verdiği için çok mutluyum. Ben artık herkesin annesi olabilirim. Çok güzel gururlandırdı anne olaraktan beni. Beni üzmeden büyüyüp giden evlat. Bakın giden diyorum, şehit. Ama gitti sadece. Geçen hafta rüyama girdi. Yazın planımız vardı Temmuz ayında, rüyama girip ‘Anne hazırlan, geliyorum. Seni de alacağım’ diyordu. Uyandım, o an annem ve ablamı gördüm. Bir hafta sonra da oğlumun haberini aldım. Rüyamda bana ‘Seni alacağım, söz’ dedi. İnşallah geciktirmez. Ama bütün görevlerim ona hayırlarım bittikten sonra arzu ederim. Düşüncem bu” diye ifade etti.

“BABASIZLIĞI HİSSETTİRMEMEK İÇİN ÖZEL İLGİLENDİM”
Yeğeni Tunahan Kartal’ın babasızlığı hissetmemesi için kendisiyle özel ilgilendiğini anlatan eniştesi Ramazan Duyar, Tunahan’ı kendi çocuklarından ayırt etmediğini ifade etti. Tunahan’ın askerliği daha çok sevdiğini söyleyen Ramazan Duyar, şöyle dedi:
“Bu çocuk 2 aylıkken babası tarafından terk edildi. Bunu annesi, anneannesi ve dedesi ilk okula kadar ilgilendi. İlkokuldan sonra dede ve anneanne rahmetli oldu. Biz de anne orada yalnız kalınca, eşimle yakınımıza almamız gerektiğini konuştuk. Ve annesi ile Tunahan’ı Kozlu’ya aldık. Burada ortaokul ve lise, iki yıllık da elektrik bölümü okudu. Fakat askerliği de çok seviyordu. Benim yanımda kaldı, kendi çocuklarımla beraber büyüttüm. Babasızlığı hissettirmemek için onunla da ilgilendim. Hatta kendi çocuklarımdan daha fazla kopukluk olmaması için ilgilendim. Aile çocuğu olarak yetişti. Askerden gelince dükkanda yanıma takılırdı. Kendisine teklifte bulundum. Emekliliğime az kaldığını, işyerimi ona devretmek istediğimi söyledim. Ama askerliği seçti. Ben de istemiyordum. İzinlere geldiğinde sürekli ona söylerdim. Dikkat etmesi gerektiğini o bölgelerin kötü olduğunu söylerdim. Tunahan’da iyi bir silah vardı 20 kilogram civarındaydı. Düşman çatışmada daima baştaki adamı hedef alır. Önce onu imha etmek ister. Hep böyle tavsiyelerde bulunurdum.”
Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2016, 06:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER