ŞEHİT ANALARININ YÜREKLERİ DAYANMADI

ŞEHİT ANALARININ YÜREKLERİ DAYANMADI

gundemeregli.com-Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından İnönü parkı içerisinde yeniden dizayn edilen şehitlikte ,şehit olan çocuklarının resimlerini gören aileler duygulu anlar yaşadı. Memleketleri Ereğli ve Alaplı olan ve Güneydoğuda vatani görevlerini yaptıkları sırada şehit olan askerlere büyük bir vefa örneği gösterildi. Şehit aileleri 19 Eylül Şehit ve Gazileri Anma gününde,yeniden dizayn edilen şehitlikte çocukların fotoğraf ve isimlerini görünce gözyaşlarına hâkim olamadı.

Şehitliğe gül bırakan ailelerin hüzünlü görüntüsü yürekleri dağlarken onları teskin etmekte Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a düştü.

Posbıyık, En önemli görevlerden birisinin Türkiye cumhuriyetinin bayrağını ilelebet dalgalanması için mutlak suretle bu vatan için canını veren, kanını veren gazi olan şehitleri, gazileri sonraki nesillere mutlak suretle anlatmak olduğunu belirterek. Şehitlerimiz sayesinde bu ülkede rahat ve huzurlu bir hayat sürdüğümüzü belirtmemiz lazım.

Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından şehir merkezi İnönü Parkı içine yeniden dizayn edilerek yapılan şehitliğe geçilerek şehit aileleri yakınları ve vatandaşlar gül bıraktı

Ereğli’de 19 Eylül Şehit ve Gazileri Anma günü sebebiyle anıt önünde düzenlenen törenin ardından topluca yeni dizayn edilen şehitliğe geçilerek gül bırakıldı.

Düzenlenen açılış törenine Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Garnizon komutanı Albay Yalçın Enç ile protokol üyeleri ile şehit aileleri katıldı.

GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADILAR

Aileler burada şehit olan çocuklarının fotoğraf ve isimlerinin yer aldığı şehitliğe gül bıraktı ve duygulu anlar yaşadı. Törenler esnasında pek çok şehit ailesinin gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi.

Duygulu anların yaşandığı törende açılış konuşması yapan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, hüzünlü havadan oldukça etkilendi.

DÜZNLEMEYİ BELEDİYE YAPTI

Posbıyık burada yaptığı açıklamada, Kdz Ereğli belediyesi olarak yeni bir düzenleme yaptıklarını belirterek şunları söyledi:

“ Eğer bugün ülkemizde rahat bir şeklide yaşıyorsak, Atatürk’ün kurduğu bir cumhuriyetin demokrasinin devletimizin sağlam temellerde kurulması şehitlerimizin ve gazilerimizin sayesinde olmuştur. Gerek şehitlerimiz gerekse gazilerimiz bizim en büyük varlıklarımızı onları unutmamız, onları unutturmamamız gerekir diye düşünüyoruz. Sadece görev olarak değil Türkiye’de yaşayan vatandaşlar olarak bizler değil, bizden sonra gelecek nesillere de bu saygı ve sevgimizi ve bu ülkenin sınırlarını çizen ve canlarını bu uğurda feda eden şehit olan gazi olan büyüklerimizi saygı ile anmamızı bizden sonra gelen nesillere sürekli olarak anlatmamız ve sürekli hatırlatmamız lazım ki üzerine bastıkları toprakların hangi kaplarla buraya yoğrulup geldiği ve onlara minnet borçlu olduğumuzu bizden sonraki nesilde bilmemiz lazım. Bu bağlamda Ereğli belediyesi olarak daha önce bir şehitlik hazırlamıştık. Ancak onu dizayn olarak zayıf gördük bizzat şehitlerimizin de resimlerini koymak suretiyle hangi şerefli ailenin evladı olduğunu anlamak için fotoğraflarını da ailelerinden temin ettik ve yeniden dizayn yapmak üzere Ereğli’mizin en güzel yerinde şehitlere yaraşır şekilde güzel bir dizaynla şehitlerimizi anmak için onların ruhunu hoş tutmak için burada şehitliğimizi yaptık.

“HAYIRLI OLSUN”

Hayırlı olsun diyorum Ereğli belediyesi olarak bu şekilde yapılan hizmetlere devam edeceğiz, şehitlerimizin gazilerimizin adını çeşitli caddelere çeşitli sokaklara yayıyoruz, eksikliliğimiz olduğu zaman bizleri uyarınız. Çünkü bizim en önemli görevlerimizden birisi. Bu Türkiye cumhuriyetinin bayrağını ilelebet dalgalanması için mutlak suretle bu vatan için canını veren kanını veren gazi olan şehitlerimizi, gazilerimizi bizden sonraki nesillere mutlak suretle kafalarına nakşetmemiz lazım. Şehitlerimiz sayesinde bu ülkede rahat ve huzurlu bir hayat sürdüğümüz belirtmemiz lazım. Bunun için mutlaka arkadan gelen nesile örneklerle bunları nakşetmemiz gerekiyor. Şehitliğimiz hayırlı olsun diyorum. Bu vesile ile başta Mustafa kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşları ile beraber tüm şehitler ile benim kentimde Ereğli’de şehit olan ailelerine tekrar saygılarımız sunuyorum. Onlara sabır diliyorum şehitlerimize Allah rahmet eylesin diyorum. Nur içinde yatsınlar diyorum ve şehitlik yolunda giden ama gazi kalan Allahın bize bahşettiği gazilerimize şükranlarımı sunuyorum”

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2013, 13:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER