Şehit babasından tokat gibi sözler

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde, Türk Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Şubesi Başkanı Mehmet Ali Demirdüyen, Hakkâri’nin Dağlıca bölgesinde, dün akşam saatlerinde, askeri konvoyun geçişi sırasında, teröristlerce önceden yerleştirilen mayınların patlatılması sonucu çok sayıda şehit ve yaralıların olduğu haberleri sonrası değerlendirmede bulundu.

Şehit babasından tokat gibi sözler

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde, Türk Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Şubesi Başkanı Mehmet Ali Demirdüyen, Hakkâri’nin Dağlıca bölgesinde, dün akşam saatlerinde, askeri konvoyun geçişi sırasında, teröristlerce önceden yerleştirilen mayınların patlatılması sonucu çok sayıda şehit ve yaralıların olduğu haberleri sonrası değerlendirmede bulundu.

Demirdüyen, dernek binasında yaptığı basın toplantısında, Türk milletine seslendi. İçindi bulunulan durumu ‘gaflet uykusu’ olarak niteleyen Mehmet Ali Demirdüyen, bölücülere gereken dersin verilmesi gerektiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“SİZE VERİLECEK KUM ZERREMİZ YOK”
“Bu ülkede cumhurbaşkanı oldunuz, başbakan, bakan, paşa oldunuz. Hiç ayrım yapılmadı. Diliniz kullanılıyor, okuyor, yazıyorsunuz. Yer tabelalarınızı değiştirdiniz. Eğer toprak, bayrak istiyorsanız size verilecek kum zerremiz yok, çakıl taşımız yok.Şehidimin kanından, inancımın nurundan var olmuş bayrağımın dışında bayrak tanımıyoruz.
Siz ne istiyorsunuz? Askerimi, subayımı, polisimi; polis müdürümü tokatlayacak cesareti gösteriyorsunuz. Suskunluğumuzu ‘korktu mu’, ‘korkuttum mu’ olarak algılıyorsunuz? Suskunluğumuz adaptan, edepten, sizin dışınızdakileri kardeş gördüğümüzdendir.
 
“TAŞERONLARA GEÇİT YOK ARTIK”
Dininize, kimliğinize karışılmadı. İster Süryani, Nasturi, Koçgiri; ister İsmaili, Ezidi; ister Ermeni, Yahudi olun bizi ilgilendiren konu vatanımızdan. Bayrağımızdan o kirli ellerinizi çekin. Ayranımızı taşırmayın beyler. Silkinip kendimize geldik, yaptıklarınız masada. Beynimizde ve yüreğimizde hesap sorma zamanı geldi. Hesaplaşacağız. Adalet gecikti, adaleti uygulayacağız. Sustuk, susturamayacaksınız. Öldük, öldüremeyeceksiniz. Hele de vatan üzerinde oyunlarınızı bozduk, bozacağız. Çapulculara, taşeronlara geçit yok artık.
 
“NE İSTİYORSUNUZ BEYLER”
Habur’dan geçtiniz, sürecin kahramanları oldunuz. Devlet’in hakimi, savcısı ayağınıza geldi, sözde paçavralarla karşımalar yapıldı, zılgıtlar eşliğinde halaylar çektiniz. Devlet size iş verdi, aş verdi, ev verdi. Kimlikleriniz değiştirildi., yaşamınız düzene girdi. Ev kurdunuz, şimdi her hangi bir yerde, her hangi bir kimlikle benden ayrı değilsiniz.
Kobani dediniz, isyan ettiniz. Peşmergelerle selama durdunuz. 29 Ekim’de, vatanın göbeğinde paçavralarla, bebek katilinin posterleriyle gövde gösterisi yaptınız. Silahları yine o bölgenin insanına çevirdiniz roket atıp masum Kürt’lerin evlerini başlarına yıkıp yavruyu, anayı öldürdünüz. Kana doymadınız mı? Reyhanlı’yı, Suruç’u kana buladınız. Şehirlerde vergi adı altında haraç topladınız. Kepenk kapattırıp okul çocuklarımızı bombaladınız, dağa kaçırdınız, yürekleri yaktınız, yaptınız.
Zeytinyağı gibi su üstüne çıktınız, her şehidin arkasından kıs kıs güldünüz. Yasımıza saygı duymadınız. Sıralı şehitler geldi, milletin yüreği, canı, ciğeri acırken, siz deniz kenarında loş ışıklar altında yaptığınız hainliği rakı, viski kadehlerini tokuşturarak kutladınız.
Utanmadınız arlanmadınız benim şehidimle dağ eşkiyası hainleri aynı karede görüp güya şehitlikler yaptınız, heykeller diktiniz. Yurdumdan yurt çıkarmaya çalışanlar, Cudi, Gabar, Erciyes’in, Torosun kardeşidir. Diyarbakır, Hakkari, Yozgat’ın, Edirne’nin kardeşidir. Dicle, Fırat, Aras, Sakarya’nın, Kızılırmak’ın, Manavgat’ın kardeşidir. Hassso ile Hasan, Memo ile Mehmet kardeştir, akrabadır. Bu kardeşliği nasıl bozacaksın hangi yürek yeter buna.
 
“DUR DEME ZAMANI GEÇİYOR”
Tükürükle boğarız çığırtkanlığı yapanlar kendi tükürüğünde seni boğar, nefesimizle de seni yakarız yok ederiz toz olur savrulursun. Askerlerimize, polislerimize pusular kurup masumları yaktınız, yüreğimizi dağladınız. Yeter ey Türk milleti, Anadolu’mun yiğit çilekeş insanları, bu hainlere dur deme zamanı geldi, geçiyor. Vatanı bölmeye, bayrağımızın yanına bayrak koymaya çalışan bu zavallı hain gruba gerekli dersi sen vermelisin.
Titreyip kendine gelmelisin. Belirli bir azınlık çoğunluğa hükmetmeye çalışıyor, sen destanlar yazmış, kahramanlığın sınırını aşmış, ölüme meydan okumuş bir ırkın afatısın. Uyan gaflet uykusundan, üzerine atılan ölü toprağını silkele, kendine dön, özüne dön, atalarının izine dön. Sana durmak yaraşmaz. Saf ol artık ayağa kalkma zamanın geldi geçiyor haydi sana yakışanı yap, kapanan gözlerini aç bizim gidecek yerimiz yok sessiz çığlığımıza ses ver Allah adına.
İsteğinizin hiç biri olmaz olamaz, gelin dünden bu güne nasıl kardeş, akraba olmuşsak öyle devam edelim. Enerjimizi vatan, millet lehine kullanalım. Ülkemizi kalkındıralım, refah seviyemizi yükseltelim.”
Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2015, 14:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER