Şehit eşi, Cumhurbaşkanı Erdoğan´dan yardım istedi

Şehit eşi, Cumhurbaşkanı Erdoğan´dan yardım istedi

Şehit eşi, Cumhurbaşkanı Erdoğan´dan yardım istedi
Diyarbakırın Yenişehir ilçesinde şehit düşen Zonguldaklı trafik polisi Tansu Aydının Vietnami Vu Yhuy Tuanvi Aydın, mütekabiliyet esası nedeniyle kendisine SGK tarafından maaş bağlanamaması üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğandan yardım istedi. 
23 Temmuz 2015 günü Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde görev yapan 37 yaşındaki trafik polisi Tansu Aydın, teröristlerce şehit edildi. Şehidin kısa süre önce evlendiği Vietnamlı eşi Yu Vhuy Tuanvi Aydın ise eşinin memleketi Zonguldak’a gelerek gözyaşı döktü. Şehit eşinin tabutu başından bir an olsun ayrılmayan, mezarı başında dua eden Tuanvi Aydın, ilk eşinden olan çocuklarına bakamadığı gerekçesiyle ülkesine döndü. Bu sırada dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’na seslenen Tuanvi Aydın, şehit eşinin maaşının bağlanmasını istedi.
Davutoğlu’nun talimat vermesine rağmen SGK tarafından maaş bağlanmadığını ifade eden Yu Vhuy Tuanvi Aydın, durumunu sosyal medyadan paylaşarak yardım istedi. Ancak çabalarına rağmen maaş bağlanamayan Yu Vhuy Tuanvi Aydın’a, SGK tarafından “Mütekabbiliyet” esası gerekçesiyle maaş bağlanamadığını belirten resmi bir yazı gönderildi.
Bakanlar Kurulu kararıyla eşi şehit olduktan iki hafta sonra Türk vatandaşı olan Tuanvi Aydın, “mütekabiliyet” esasına göre maaş bağlanamadığını öğrenmesi üzerine tepkisini sosyal medya üzerinden gösterdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞANA SESLENDİ

Şehit eşinin maaşının bağlanmaması nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğana seslenen Tuanvi Aydın, Son çare Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın adaletine güvenerek bu sorunumu çözeceğini umuyorum dedi. Yu Vhuy Tuanvi Aydın; sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımında şöyle dedi:
Yazılı ve görsel basın aracılığıyla direkt olarak Sayın Cumhurbaşkanından yardım istiyorum. Hayatımda aile sosyal güvenlik yasasının ikili anlaşmalarının böyle bir şekline ilk defa rast geliyorum. Bütün ülkelerin sosyal güvenlik yasalarına göre haklar evlilik ve aileye geçecek şekilde düzenlenmiştir. Normalde vefat edenin eşine tüm haklar devredilir. Ben Vietnamlı bir bayanım ve şehit eşimle resmi evliyken eşimi kaybettim ve bir şehit eşiyim. Normal şartlarda eşimi kaybettikten sonra şehit maaşının SGK tarafından bağlanması gerekirken maalesef 320 gündür hala bağlanmamıştır. Yetkililerin Vietnam yasalarını mazeret göstererek kötü niyetle bu yasal hakkımı kullandırtmamaları sizce bir şehit eşine zulüm değildir de nedir? Ahmet Davutoğlunun direktifine rağmen hala şehit maaşına bağlanmış değilim. Artık son çare olarak Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın adaletine güvenerek bu sorunumu çözeceğini umuyorum. SGK’nın bu tutumu beni kahretmekte ve aynı zamanda da bir şehit eşi olarak utandırmaktadır. Ancak Sayın Cumhurbaşkanının yardımıyla SGKnın bu sorunu çözebileceğinin umuduyla bu durumu basınla paylaşıyorum. Allah tüm şehit yakınlarının ve onlara yardımcı olabilenlerin yar ve yardımcısı olsun.
Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2016, 06:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER