SEL ALAPLI´YI DA VURDU

Alaplı´da sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle Mollabey ve İncivez deresi taştı. Sel nedeniyle Alaplı-Mollabey ve Kaptaş yolu ulaşıma kapandı, yüzlerce işyeri sular altında kaldı çok sayıda hayvan telef oldu.

SEL ALAPLI´YI DA VURDU
gundemeregli.com
-Alaplı´da sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle Mollabey ve İncivez deresi taştı. Sel nedeniyle Alaplı-Mollabey ve Kaptaş yolu ulaşıma kapandı, yüzlerce işyeri sular altında kaldı çok sayıda hayvan telef oldu. 

Alaplı´da sağanak yağış yaşamı felce uğrattı. Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri ve ilçe jandarma ekipleri selde mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için çalışma başlatırken, ulaşıma kapanan Alaplı Mollabey yolunda köylerdeki hastalara ve diyaliz hastalarına ulaşmak

isteyen sağlık ekiplerine geçiş izni verilmedi. Sağanak yağışın etkisini azaltmasının ardından belediyeye ait iş makineleri yolun açılması için çalışma başlattı. Sel sularının azalmasının ardından jandarma ekipleri sağlık ekipleri ve diğer araçların ulaşımını kontrollü şekilde sağladı. Sel dolayısıyla Mollabey köyünde yüzlerce işyerini, evleri ve ilkokulu su bastı. Su baskınları nedeniyle büyük çapta maddi zarar meydana gelirken birçok hayvan sel sularına kapılarak telef oldu. Sel sularının çekilmesinin ardından esnaf işyerlerinde temizleme çalışması başlattı.

Öte yandan sel dolayısıyla mahsur kalan 15 kişi, Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekibi tarafından kurtarıldı. Sel dolayısıyla birçok araç zarar gördü.
Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2014, 10:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER