Selde eşyalarını kaybeden ailelerin mağduriyetleri devam ediyor

Karadeniz Ereğli ilçesinde 7 Ekim 2015 tarihinde meydana gelen selde evlerini su basan ve tüm eşyalarını kaybeden ailelerin mağduriyetleri devam ediyor.

Selde eşyalarını kaybeden ailelerin mağduriyetleri devam ediyor
İHA-Karadeniz Ereğli ilçesinde 7 Ekim 2015 tarihinde meydana gelen selde evlerini su basan ve tüm eşyalarını kaybeden ailelerin mağduriyetleri devam ediyor. 
Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Kavaklık Mahallesi’nde7 Ekim 2015 tarihinde sabah saatlerinde aşırı yağışlar sonrası Kabasakal Deresi taşmış ve birçok ev sular altında kalmıştı. Kavaklık ve Kışla Mahallelerinde evlerini su basan ve tüm eşyaları kullanılamaz hale gelen ailelerin aradan geçen 2 haftada mağduriyetlerinin giderilmediği öğrenildi.
Kavaklık Mahallesi Muhtarı Nazif Kaplan Kavaklık Mahallesi’nde 4 ailenin mağdur olduğunu belirterek afetten çıkacak yardımı beklediklerini söyledi. Özellikle Yıldıray Şimşek isimli vatandaşın büyük mağduriyet yaşadığını dile getiren Kaplan, aileye bir an önce sahip çıkılmasını istedi.
Kavaklık Mahallesi’nde geçimini fason eldiven imal ederek sağlayan Yıldıray Şimşek, konu hakkında açıklama yapmak istemediğini belirtirken, ailesi ile birlikte tüm eşyaları selde zarar gördüğü için iş yerinde ikamet etmeye başladıkları öğrenildi.
Kaymakamlık tarafından şu ana kadar sadece bin TL kira yardımı alan Şimşek ailesinin özellikle ev eşyalarına ihtiyaç duyduğu belirtildi.
Kdz. Ereğli Belediyesi sel sonrası bölgede incelemeler yapmış ve selden zarar gören ailelerin mağduriyetlerinin giderileceği ifade edilmişti.

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2015, 14:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER