Sel,Şimşek ailesinin herşeyini elinden aldı

Ereğli´ye bağlı Kavaklık Mahallesi´nde yaşanan sel felaketinde evini su basan Şimşek ailesi her şeyini kaybetti.

Sel,Şimşek ailesinin herşeyini elinden aldı
İHA-Ereğli´ye bağlı Kavaklık Mahallesi´nde yaşanan sel felaketinde evini su basan Şimşek ailesi her şeyini kaybetti. Çamur içerisinde kalan tüm eşyaları çöpe atılan ailenin 12 yaşındaki çocukları Burak Şimşek, en büyük isteğinin yeniden sıcak yuvasına kavuşmak olduğunu söyledi.
Karadeniz Ereğli ilçesinde Çarşamba sabahı meydana gelen sel felaketi sonrası selzedeler yaralarını sarmaya çalışıyor. Kavaklık Mahallesi Çayır Sokak´ta 4 katlı bir binanın zemin katında yaşayan Yıldıray Şimşek (50) komşularının uyarısı ile evden son anda çıkabildiğini ve canını zor kurtardığını söyledi. Eşi Zehra (48) ve oğlu Burak’ın sel suları yükselmeye başladığında evde olmadığını belirten Yıldıray Şimşek, evinde ne varsa her şeyini kaybettiğini dile getirdi. Su ve çamurla dolan evindeki kullanılamaz hale gelen tüm eşyaları, belediye ekipleri tarafından toplanıp çöpe atılan Yıldıray Şimşek, yetkililerden yardım istiyor.

ŞİMŞEK: “BEN YUVAMI İSTİYORUM”
İki gündür ailesi ile belediye tarafından kendilerine öğretmen evinde yatacak yer temin edildiğini, sonrasında ne olacağını bilemediğini anlatan Şimşek, Sel esnasında ailem vardı. Ancak eşim oğlumu okula götürmüştü. O arada ev sahibi kapıya vurdu. Ben de ne oluyor acaba diye kalktım. Su basıyor dediler ancak kapının önüne baktım. Herhangi bir şey yok. Birde arka tarafa bakayım dedim. Burası cam seviyesine kadar gelmiş. Benim üstümü giyip çıkıncaya kadar dizlerine kadar su ile dolmuş. Ancak çıkabildim. Sağdan soldan eşyaları al diyorlar ama ben kendimi zor atmışım dışarıya. Gördüğünüz gibi 1,60 boyunda su doldu içeriye. Her türlü pislik var. Şu anda belediyenin tahsis ettiği öğretmen evinde kalıyoruz. Vallahi ne zamana kadar olacak nasıl olacak hiçbir fikrimiz yok. Bize geçici olarak buraya aldıklarını söylediler. Daha sonra yapılacağı söylendi. Bekliyoruz. Kaymakamlığa da gittik. Oraya da dilekçe vermek gerekiyormuş. Onu da verdik. Ben yuvamı eşyalarımı istiyorum. Oturabileceğim bir ev. Allah´a şükür elimiz ayağımız sağ. Evimizi kurabilecek bir eşya kaymakamlık tarafından mı, belediye tarafından mı olur. Bir evde ne varsa bütün eşya gitti. Çamaşır makinesi, buzdolabı, koltuk takımı, yatak odasına varana kadar. Hiçbir şey çıkartamadık. Gördüğünüz gibi çöp olarak gitti hepsi. Kıyafet bile alamadık. Birkaç parça aldık belki temizleriz diye. Ama olmadı dedi.

“İKİ GÜNDÜR UYUYAMIYORUM”
Yaşadığı üzücü olay nedeniyle iki gündür uyku uyumadığını belirten Yıldıray Şimşek, bir an önce sıcak bir ev istediğini söyledi. Şimşek sözlerini şöyle sürdürdü:
Az da olsa psikolojik olarak oğlan burayı görünce biraz kötü olmuş ama Allah´a şükür öyle kötü bir durumu yok. Kendisini toparladı. Eşimde de üzüntü var. Yuvası dağıldı. Ben bile kendimi toparlayamadım. Dünden bu yana uyku uyuyamadım. Barınacak bir ev istiyoruz. Başka bir şey istemiyoruz. Kafamızı sokacağımız bir ev ve bir de eşya. Fazlasını istemiyoruz. Bir koltuk, iki çekyat ne verirler bilemiyorum. Yeme içme işini eş dostun sayesinde yapıyoruz. Bize getiriyorlar. Çağırıyorlar. Gidiyoruz orada karnımızı doyuruyoruz. Yatma işi içinde de dün ve bugün için öğretmen evini tahsis etmişler. Oraya gidiyoruz. Gece de orada yatıyoruz. Çocuğun okulu problem oluyor. Sabah oraya gitmek götürmek ya da başka bir yerde kalsan her gün yol parası. Ayrı bir sıkıntı yani. İşin sonunun ne olacağını bilmiyoruz ama inşallah hayırlı olur. Kaymakamımızdan, belediye başkanımızdan ve vekillerimizden bizlere ellerinden geldiği kadarıyla yardımcı olmalarını istiyoruz.

12 YAŞINDAKİ BURAK ÖDEVLERİNİ BABASININ İŞ YERİNDE YAPIYOR
Sel sırasında okulda bulunduğunu ifade eden 12 yaşındaki Burak Şimşek ise kendisini derslere veremediğini söyledi. Ders kitaplarının selde gittiğini ve ödevlerini babasının iş yerinde yapmaya çalıştığını belirten Burak şunları söyledi: Benim için sıcak bir yatağım yok. İstediğim gibi dinlenemiyorum. Kendimi derslere veremiyorum. Kitaplarım da zarar gördü. Arkadaşlarım gibi derse katılamıyorum. Bir an önce gerekli işlemlerin yapılmasını arz ediyorum. Bir an önce eski yuvamı istiyorum.
Karadeniz Ereğli ilçesinde kaymakamlık ve belediye ekipleri sel nedeniyle meydana gelen zararı tespit etmek için çalışmalarını sürdürüyor.
Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2015, 07:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER