Şenay,TSO Başkanı Ocak ile hemfikiriz

Erdemir Vakfı ve Erdemir Emeklileri Derneği (EVEDER) Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenay, ülke gündeminde olan yerli otomobil projesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Şenay,TSO Başkanı Ocak ile hemfikiriz

Erdemir Vakfı ve Erdemir Emeklileri Derneği (EVEDER) Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenay, ülke gündeminde olan yerli otomobil projesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Bir süredir gündemdeki yerini koruyan yerli otomobil üretimi projesi birçok kurum tarafından destek görüyor. Geçtiğimiz günlerde Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak, yerli otomobil projesi yatırımına en uygun yerin kamulaştırılması tamamen bitirilmiş Alaplı’daki Organize Sanayi Bölgesi olduğunu açıklayarak projeye talip olduklarını ifade etmişti. Ocak’ın bu açıklamaları birçok kesim tarafından destek görürken bir destekte EVEDER yönetiminden geldi.

Erdemir Vakfı ve Erdemir Emeklileri Derneği Başkanı Bahattin Şenay, yönetim kurulu adına yaptığı açıklamada, yerli otomobil üretimi için en uygun yerlerden biri olarak gösterilen Alaplı OSB konusunda Alaplı TSO Başkanı Recep Ocak’ın açıklamalarına katıldıklarını kaydetti.

Gerek yer, gerek ulaşım gerekse ihracat, gerekse deniz ulaşımı açısında ele alındığında Alaplı OSB ye gerçekleştirilecek yerli otomobil yatırımı ile bölgenin kısa sürede hızla kalkınacağını, bölgenin İstanbul ve Ankara metropollerine de yakın olmasının iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirten Şenay; “ Bu konuda Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak’ın açıklamalarını destekliyoruz. Dernek olarak elimizden geleni de yapmaya hazırız. Alaplı OSB bu yatırım için çok uygundur.Üstelik bu yatırım ile sadece Alaplı Ereğli değil tüm bölgede hızlı kalkınma sağlanarak ülke ekonomisine de önemli katkı sağlanacağı görüşündeyim.Zonguldak ve ilçeleri artık emekliler kentine dönüşüyor. Bu yatırımın Alaplı’ya gerçekleşmesi durumunda yan sanayi kolları da devreye girerek, yatırımların arkası gelecektir. Üstelik Alaplı TSO Başkanı Sayın Ocak’ın açıklamalarına göre, Alaplı OSB’deki alan bakir olarak ifade ediliyor ve hiçbir işlemde yapılmamış. Alan genişliği ve yapısı yatırım için uygun. Prosedürleri de tamamlanmış. Kamulaştırılması tamamen bitmiş, plan ve proje olayları da tamamlanmış. Bakanlık projesinin de onaydan çıkmak üzere olduğunu öğrendik. Yeni yer arayışı ve kamulaştırma prosedürleri ile vakit kaybedilmeyerek, yatırımın hayata geçirilmesi için bundan sonra somut adımların atılması gerektiğini düşünüyor ve EVEDER yönetimi olarak yatırımın bölgemizin şirin ilçesi Alaplı’da faaliyete geçirilmesi konusunda Alaplı TSO yönetimine destek verdiğimizi vurguluyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2015, 14:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER