SERBEST KALAN CİNAYET ZANLISININ CAMİYİ BASTIĞI İDDİASI

Ereğli´de cinayet zanlısı olarak tutuklandıktan bir süre sonra serbest bırakılan Y.Ö. ve oğlu A.Ö.’nün iftar vakti silahla camiyi basarak köy muhtarını tehdit ettiği iddia edildi.

SERBEST KALAN CİNAYET ZANLISININ CAMİYİ BASTIĞI İDDİASI
gundemeregli.com-Ereğli´de cinayet zanlısı olarak tutuklandıktan bir süre sonra serbest bırakılan Y.Ö. ve oğlu A.Ö.’nün iftar vakti silahla camiyi basarak köy muhtarını tehdit ettiği iddia edildi. 

Kdz.Ereğli´de 24 Nisan 2014 akşamı Oktay Özcan (33) av tüfeğiyle beş el ateş edilerek öldürüldü. Olaydan sonra Oktay Özcan’ın amcası Y.Ö.’nün dini nikahlı karısı Yasemin A.(30) gözaltına alındıktan sonra cinayeti kendisine cinsel tacizde bulunduğu için işlediğini söylemiş ve tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Cinayetin ardından Yasemin A. olay yerinde yaptırılan tatbikat sırasında av tüfeğini dolduramayınca tanık ifadeleri doğrultusunda Yılmaz Ö.’de gözaltına alınıp Haziran ayında çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı. Cezaevinde 26 gün kaldıktan sonra avukatının itirazı sonrası serbest kalan cinayet zanlısı Yılmaz Ö. ile oğlu A.Ö. iddiaya göre dün akşam iftar saatinde silahla camiyi basarak köy muhtarını tehdit etti. Köylüler yaşadıkları olay üzerine jandarmayı arayarak durumu bildirdi. Yaklaşık 15 kadar köylü Çaylıoğlu Jandarma Karakolu’na gelerek yaşadıkları olayı anlatıp Yılmaz Ö. ile oğlu A.Ö.’den şikayetçi oldu.

Ortaköy Muhtarı Erol Özsoy, kendisinin camide bulunmadığı bir sırada Yılmaz Ö. ile oğlu A.Ö.’nün gelerek kendisine küfür ve hakaretlerde bulunup tehdit edildiğini söyledi. Yaşanan olaydan dolayı endişeli olduğunu belirten Özsoy, “Adaletin tecelli etmesini istiyoruz“ dedi.

Köy sakinlerinden Zehra Özcan da iftar için camide toplandıkları sırada Yılmaz Ö. ile oğlu A.Ö.’nün gelerek muhtarı sorduklarını, küfredip kendisini öldüreceklerini söylediğini anlattı. Camide kadın ve çocuklarında bulunduğunu ve çok koktuklarını anlatan Zehra Özcan, Yılmaz Ö. ile oğlunun alkollü olduğunu ve elinde tüfek olduğunu iddia etti.

Yaşadıkları olaydan dolayı çok korktuklarını belirten köy sakinlerinden Huriye Sorhan, cinayet zanlısı Yılmaz Ö.’nün camide iftarı bastığını belirterek “Öyle basılır mı cami? Allah’ın evi bu” diyerek tepki gösterdi.

Yılmaz Ö. ve oğlu A.Ö. köylülerin şikayeti üzerine jandarma tarafından karakola getirilerek ifadeleri alındı. Yılmaz Ö ile oğlu A.Ö. karakolda alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2014, 12:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER