Sis Dağı şenliklerine katıldı

Karadeniz Bölgesinin eşsiz doğa harikalarından biri olarak gösterilen Giresun ili Görele İlçesinin en büyük dağı olan Aladağ’ın en yüksek tepesi Sis Dağı’dır.

Sis Dağı şenliklerine katıldı

Karadeniz Bölgesinin eşsiz doğa harikalarından biri olarak gösterilen Giresun ili Görele İlçesinin en büyük dağı olan Aladağ’ın en yüksek tepesi Sis Dağı’dır. Görele halkının her yıl temmuz ayının 3. Cumartesi günü düzenlediği “Sis Dağı Şenlikleri” çok sayıda Karadeniz halkının katılımlarıyla gerçekleştirilmektedir.


Zonguldak’ta yaşayan Giresun ili Göreleliler Derneğinin heryıl geleneksel olarak düzenlemiş olduğu “Sis Dağı Şenlikleri” ne Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar’da katıldı.

Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar’ın konu ile yaptığı açıklamasında:”Zonguldak’ta faaliyet gösteren Giresun ili Göreliler Derneğinin her yıl düzenlemiş olduğu Sis Dağı yayla şenlikleri Karaman Beldemizde bulunan Çamdibi Orman Piknik alanında gerçekleştirildi. Katılımın oldukça fazla olması bizleri memnun etti. Zonguldak’ta yaşayan yaklaşık olarak 20 Bin civarında Giresunlu kardeşimiz bulunmaktadır. Giresun halkı Zonguldak’ta yaşasalar da Giresun’u bu yıl 8. düzenlenen Zonguldak Sis dağı şenlikleri ile burada yaşadılar.
Her yıl Temmuz ayının 3. Cumartesi günü
gerçekleştirilen etkinlik geçtiğimiz aylarda yaşadığımız Soma Faciası sebebiyle ertelenmişti. Bu sebepten dolayı Sis Dağı şenlikleri geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirildi. Bu etkinliği gerçekleştirilmesinde emeği geçen başta Göreleliler Derneği Başkanı olmak üzere herkese çok teşekkür ederim. ”dedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2014, 14:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER