ŞOFÖR ESNAFINDAN KÖPRÜ PROTESTOSU

Asma Taksi Durağı şoförleri ve bölge esnafı aylardır bakım onarım çalışması nedeniyle trafiğe kapalı olan Ankara Köprüsü önünde eylem gerçekleştirdi.

ŞOFÖR ESNAFINDAN KÖPRÜ PROTESTOSU
 
gundemeregli.com-Asma Taksi Durağı şoförleri ve bölge esnafı aylardır bakım onarım çalışması nedeniyle trafiğe kapalı olan Ankara Köprüsü önünde eylem gerçekleştirdi.
Taksicilerle ve esnafla birlikte eyleme katılan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Köksal Bahar, Bu eylemin Zonguldak halkını mağdur etmeyecek küçük bir eylem olduğunu ve eğer sorunları çözülmezse gereğini yapacaklarını belirtti. Bahar yaptığı açıklamada, Bilindiği gibi Zonguldak’ta trafik sıkıntısı had safhadadır. Şimdi burada Ankara köprüsü diye bir köprümüz var bir yıldır kapalı tutuluyor. Taksici, dolmuşçu, kamyoncu esnafımız bu köprüden geçemiyor. Bu konuyla ilgili defalarca Belediye Başkanımıza ve yetkililere bu konuyu aktardık. Onların bizlere söylediği şu burası Anıtlar Yüksek kuruluna aitmiş bakım ve onarım çalışması yapılacakmış. Aylar sonra yapılmaya başlandı bir yılı aşkın bir süredir hala yapımı devam ediyor. Bu köprüden karşıya geçip depolama yapan dolmuşçularımız var dolmuşlarını karşıya getiremiyorlar. Taksici esnafımız var onlarda araçlarını karşıya geçiremiyorlar. Yine bu yolu kullanan karşıda kamyonet durağı var. Gelip burada araçlarını yol kenarlarına park etme durumunda kalan dolmuşçu arkadaşlarımız var. Yol boyunca çektiklerinden dolayı mobese ile görüntüleri çekilip ceza yemeyle karşı karşıya kalıyorlar ve bir dünyada ceza yemişler. Ayrıca karşıya geçebilmesi için çarşıyı dolaşan esnaf güzergâhının dışına çıktıklarından dolayı yine ceza ile karşı karşıya kalma durumları var. Esnafımız yaklaşık on üç on dört aydır büyük bir sıkıntı yaşıyor ve bu sıkıntılar hala devam ediyor. Derdimizi kime anlatıyorsak konunun bizi ilgilendirmediğini beyan ediyorlar. Bizde esnaf olarak bu memleketin Zonguldak’ın sahibi kim diye soruyoruz. Nerede bu şehrin sahibi kim bakacak bu soruna. En küçük bir sorun bile çözüm noktasına ulaştırılamıyor. Bakıyorsunuz üç dört ay gibi bir zaman da üçüncü boğaz köprüsünün direkleri atılmış, çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor burada beş altı metrelik bir köprü bakım onarım çalışması adı altında aylardır devam ediyor. Peki, buraya gelen yetkililer burada ki esnafı dinleyip de sizin sıkıntınız nedir hangi sorunlarla karşı karşıya kalıyorsunuz diye kimse sormuyor. Biz kendimiz esnaf temsilcisi olarak gidip yetkililere konuyu aktarıyoruz bize söylenen sadece şudur gereğini yapacağız çalışmalar devam ediyor konuyla ilgileniyoruz. Şimdi soruyorum Zonguldak’ta hangi konuyla ilgilenilip bunun sonucuna varılmış. Bizde esnaf olarak yine Zonguldak halkını fazla mağdur etmeden, fazla kalabalık olmadan küçük bir eylem düzenledik. Eğer bu tekrar umursanmazsa, bizleri ciddiye almazlarsa bütün esnaf arkadaşlarla birlikte araçlarla beraber bu yolu kapatacağız. Biz Zonguldak halkını hastası olan olur acil işi olan olur diye fazla mağdur etmek istemiyoruz. Bu küçük bir ikazdır. Eğer burayla ilgili veya diğer sorunlar gündeme gelmezse biz gereğini yapacağız” dedi.
Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2014, 19:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER