ŞOFÖRLERİN PARK ÇİLESİ

ŞOFÖRLERİN PARK ÇİLESİ
gundemeregli.com-
Zonguldak’ta TIR şoförleri, narenciye yüklü araçlara öncelik verilmesi üzerine 10 gündür araçlarında uyuyor. Park yeri bulamayınca şerit kapatan sürücüler, trafik tıkanınca trafik polislerinin uyarılarıyla karşılaşıyor.
Zonguldak Limanı’ndan çıkış yapmak için bekleyen TIR şoförleri, yaklaşık 10 günden bu yana araçlarında uyudu. Limandaki RO-RO gemisine narenciye yüklü TIR’ların yüklenmesine öncelik tanınmasıyla birlikte diğer sürücüler sıra bekliyor. TIR Parkı’nın dolmasına rağmen araçlarını yolun sağ şeridine park eden TIR şoförleri, bu kez de trafik ekiplerinin uyarısıyla karşılaşıyor. Araçlarını park ettikleri yerden kaldıran sürücüler, yaşadıkları sorunu dile getirdi.
Aracının Zonguldak Limanı’ndaki gemiye yüklenmesi için 10 gündür bekleyen TIR Şoförü Remzi Karalı, “Aracımda sandviç panel yüklü. Arabada yatıyoruz, arabada yiyip içiyoruz. Kış mevsimi havalar soğuk ama çilemiz bizim. Burada narenciye yüklüyorlar. Portakal, mandalina yükleniyor. Geminin yarısına narenciye yüklü TIR alıyorlar. Diğer TIR’ları az alıyorlar. Trafik ekipleri bize hep ceza yazıyor. Bize ‘Nereye giderseniz gidin. Yol boyunca durmayın’ diyor. Bize haksız yere hep ceza yazıyorlar. Bana dün akşam 250 TL park cezası yazdılar. Beni Kozlu’ya gönderdiler. Dört tur attım. Orası da dolu yer bulamadım. Ankara yolu da dolu, aracımızı çekecek hiçbir yer yok. Hırsızlığa karşı aracımızın başından da ayrılamıyoruz. Her an arabamızın başındayız. Bize liman yetkilileri herhangi bir şey de söylemiyorlar. Öyle bekliyoruz” diye konuştu.
Konya’dan yüklediği yükle Zonguldak’a gelen Mehmet Kılınç ise, “İki gündür buradayım. Bugün üçüncü gün oldu. Dalga varmış, gemiyi o yüzden çıkartmıyorlarmış. Üç gündür yol boyunda kalıyoruz. Arabada kalıyoruz. Sağda solda yiyip içiyoruz, üşüdüğümüz zaman arabamızı çalıştırıp ısınıyoruz” dedi.
Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2013, 13:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER