Soruşturma çok yönlü olarak sürdürülüyor

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı, önceki gün Kdz. Ereğli ilçesinde babası N.K.´ya ruhsatsız tabanca ve tüfek ile ateş ederek ölümüne sebep olan A.K.´nın Üstsoy Akrabayı Haksız Tahrik Altında Kasten Öldürmek suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildiğini ve soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğünü kaydetti.

Soruşturma çok yönlü olarak sürdürülüyor
Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı, önceki gün Kdz. Ereğli ilçesinde babası N.K.ya ruhsatsız tabanca ve tüfek ile ateş ederek ölümüne sebep olan A.K.nın Üstsoy Akrabayı Haksız Tahrik Altında Kasten Öldürmek suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildiğini ve soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğünü kaydetti. 
3 Nisan Pazar günü Kdz. Ereğli ilçesinde babası N.K.yı ruhsatsız tabanca ve tüfek ile ateş ederek öldüren A.K., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayın ardından soruşturma başlatan Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiğini kaydetti. Başsavcı Necip Topuz, yaptığı basın açıklamasında olay sonrasında el konulan silahların kriminal incelemeye alındığını bildirdi. Topuz, şu ifadeleri kaydetti:
İstanbulda bir fabrikada işçi olarak çalışan ve memleketi Kdz Ereğli Külah Köyü Kaymaklar mevkiindeki ikametine izinli olarak gelen A.K, 03/04/2016 günü akşamı saat 21.00 sularında kardeşi G.Knın Zonguldaktaki askeri okul sınavına kimliğini köyde unutması sebebiyle alınmaması ve aşırı alkol tüketim ve aile içi şiddet kaynaklı olarak babası N.K ile tartıştığı, tartışma sonrası maktül N.Kye ait olduğu bildirilen ruhsatsız tabanca ve tüfek ile ateş etmek suretiyle öldürdüğünün bildirilmesi üzerine Kdz. Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından derhal soruşturmaya başlanmıştır. Şüpheli A.K, olay yerine gelen Jandarma Komutanlığı görevlilerine teslim olarak gözaltına alınmıştır. Kdz. Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Jandarma Olay Yeri İnceleme ekibine, olay yerinde çalışılması talimatı verilmiş ve bizzat olayın yaşandığı eve intikal edilmiştir. Maktüle ait ceset, klasik otopsi işlemi ve kesin ölüm sebebinin tespiti için Adli Tıp Kurumuna sevk edilmiştir. Olayda kullanılan bahsi geçen silahlara ilişkin elkoyma ve onama işlemleri yapılarak kriminal incelemeye alınmıştır. Suçun faili olduğu değerlendirilen A.K, Kdz. Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından savunmasının tespitinin ardından Üstsoy Akrabayı Haksız Tahrik Altında Kasten Öldürmek suçundan tutuklanma talebi ile Kdz. Ereğli Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiştir. Şüpheli A.K, tutuklanarak ceza infaz kurumuna sevki sağlanmış olup, soruşturma çok yönlü devam etmektedir. Soruşturma sonuçlandığında ayrıca açıklama yapılacaktır.
Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2016, 08:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER