SÖZLEŞME İMZALADILAR

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknoloji makineler için çiftçiler sözleşme imzaladı.

SÖZLEŞME İMZALADILAR
gundemeregli.com
-Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknoloji makineler için çiftçiler sözleşme imzaladı.
Çaycuma İlçe Gıda Tarım Müdürlüğünden yapılan açıklamada; Bakanlık tarafından tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırmak, zor şartlarda ve bedenen çalışan üreticilerimizin işlerini kolaylaştırmak amacıyla 2006 yılından beri uygulanan proje kapsamında 2014 yılında İlçede hibe desteğine başvuruda bulunarak hibe almaya hak kazanan 36 çiftçiye hibe sözleşmeleri imzalatıldı. Hibe desteği kapsamında; 3 adet balya makinası, 12 adet kovalı seyyar süt sağım makinesi, 10 adet tamburlu çayır biçme makinesi, 4 adet yem hazırlama makinesi , 1 adet el traktörü (pat pat), 1 adet pülverizatör 1 adet arıcılık makine ekipmanı, 2 adet kendinden yürür çayır biçme makinesi ve 1 adet toprak frezesi (rotovatör) ve 1 adet silaj makinesi olmak üzere toplam 36 adet makineye yüzde 50 hibe desteği verileceği belirtildi. Makine ekipman alımları projesi kapsamında, yüzde 50 hibe destek tutarı olarak ilçedeki çiftçilere toplamda 130 bin 229 TL kaynak sağlanmış olacak.
Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2014, 05:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER