SÜRÜCÜLERİN KORKULU RÜYASI

SÜRÜCÜLERİN KORKULU RÜYASI
gundemeregli.com- Meydana gelen trafik kazalarında yılda ortalama 5 kişinin öldüğü, onlarca kişinin yaralandığı Zonguldak-Çaycuma eski ve dar sahil yolu, kenardaki uçurumlar nedeniyle sürücülerin korkulu rüyası oluyor. Ölüm yolu olarak adlandırılan karayolunda, sadece tek şerit bulunurken, araç sürücüleri ise ancak biraz daha geniş olan virajlarda durup, karşı istikametten gelen meslektaşlarına yol verebiliyor.

Geçimini hurdacılık yaparak sağlayan ve hurda toplamak için sürekli bu yolu kullanmak zorunda kaldığını söyleyen Rüstem Tozman ise, köy yollarının bile bu karayolundan daha iyi olduğunu kaydetti. Bölge siyasetçilerinden de yakınan Tozman, bölge insanının ve sürücülerin mağduriyetini ise şöyle anlattı:


KORKULARA TÜNEL UMUDU
Kazalarla ve sürücülerin tepkileri ile zaman zaman gündeme gelen yolda yetkililer birtakım tedbirler için harekete geçti. İçerisinden demir yolu geçen tünelin 50 metre uzatılması ile yolu genişletmesi hedeflenirken, karayolları tarafından programa alınan proje sürücüleri heyecanlandırdı. Proje ile ümitlenen sürücüler, deniz, demir ve karayolunun birbirine paralel olarak geçtiği bölgede henüz çalışmanın başlamamasının üzüntüsünü de yaşıyor. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları tarafından karayolunun uçurum kesiminde olan tünel, 50 metre uzatılırken, şimdi karayolunun genişletilmesi için Kastamonu´da bulunan Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalara start vermesi bekleniyor. Yaklaşık 10 ay önce tünelin tamamlanmasına rağmen yolda genişletme çalışmalarının ise halen daha başlamaması dikkat çekiyor.
Kastamonu 15. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise yolun dar kesiminin projeye alındığını ve sürecin başladığını ancak şuan için sadece Etüd çalışmasının yapılabileceğini ifade etti. Yetkililer, bölgede yapılması planlanan kamulaştırma çalışmaları ve fizibilite çalışmaları nedeniyle yol genişletme çalışmasına başlanacak zamanın henüz belli olmadığını da ifade etti.
Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2012, 14:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER