TABLOLAR BÜYÜLEDİ

TABLOLAR BÜYÜLEDİ



gundemeregli.com-Ereğli’de Vasfiye Bostan ile öğrencilerine ait ‘Yaza Merhaba ’adlı sergisi ile ressam Fatoş Kolsuz’un kendisine ait 67 tablodan oluşan bireysel sergilerin açılışları yapıldı.
Kdz. Ereğli Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Osman Zeki Oral Sergi ve Vedat Can sergi Salonundaki açılışa, Alaplı Belediye Eski Başkanı Nevzat Çimenoğlu ve eşi, Özbaşakçı Sanat Evi kurucusu Mehmet Ali Özbaşakçı , ressam Fatoş Kolsuz, ressam Vasfiye Bostan ve çok sayıda öğrenci ve davetli katıldı.

Alaplı Belediye Eski Başkanı Nevzat Çimenoğlu, açılış öncesi yaptığı konuşmada, Çok çok uzun yıllar önce Ereğli’ye geldim. Benim, ağabeyimin öğretmenidir kendisi. Ereğli’ye yıllar önce geldiğimde sanatın tohumlarını attı, artık o tohumlar büyüdü dal oldu fidan oldu şimdi ağaç oldu. Artık o ağaçların meyvelerini böyle hasat ediyoruz, topluyoruz. Onun için hocama, Ereğli halkına sanata verdiği önemden dolayı, sanatı Ereğli’de yetiştirdiğinden dolayı çok teşekkür ediyorum.’’dedi

´´ YAZA MERHABA ´´

Özbaşakçı Sanat evinde resim öğretmenliği yapan ressam Vasfiye Bostancı, Vedat Can Sergi salonunda Özbaşakçı Sanat Evi Öğrencilerinin‘’ Yaza Merhaba ‘’ hazırladıkları serginin açılışı sonrası yaptığı açıklamada, Sergiyi Ereğli’ nin çeşitli okullarında birinci sınıftan lise’ye kadar 23 öğrencinin hazırladığını, çalışmaların bir senedir devam ettiğini belirtti. Bostancı, Serginin her sene açıldığını ve Sergiyi ticari amaçla açmadıklarını, öğrencilerin yaptıkları resimleri ailelerine göstermek için açtıklarını dile getirdi. Bostancı, serginin 3 gün açık kalacağını söyledi.

FATOŞ KOLSUZ ´´ EREĞLİ AŞIĞIYIM ´´

42 yıldır Ereğli’de yaşayan emekli hemşire ve ressam Fatoş Kolsuz, ilk bireysel sergisini açtığı Osman Zeki Oral sergi salonunda yaptığı açıklamada şunları söyledi; ‘’ Aslında ben Ereğlili değilim ama 42 yıldır Ereğli deyim ve eşim Ereğlili, hemşireyim emekli olduktan sonra resme başladım ve Ereğli aşığıyım ve Ereğli resimlerim çok güzel. 12 yıldır resim yapıyorum önce akrilik ile başladım, karakalem ve yağlı boya ile devam ettim bundan sonra yağlı boya yapacağım’’ dedi. Her gün resim yaptığını dile getiren Kolsuz sözlerine şöyle devam etti; ‘’ Son zamanlarda 12 saat resim yaptım, emekli hemşireyim ama ikinci mesleğim resim yapmak çok seviyorum aşığım boyasız yaşayamıyorum. ‘’ dedi. 67 tablodan oluşan ve Osman Zeki Oral Sergi salonunda Pazar gününe kadar açık kalacak sergi, sanatseverleri bekliyor.

Açılışların ardından, Alaplı Eski Belediye Başkanı Nevzat Çimen ve Eşi, Özbaşakçı Sanat Evi kurucusu Mehmet Ali Özbaşakçı ve açılışa katılanlar bir süre sergilenen tabloları gezdi.


Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2014, 12:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER