TAKSİLER VE KÖY MİNÜBÜSLERİNE DENETİM

Kdz. Ereğli Belediyesi, Taksiciler Derneği Başkanlığına gönderdiği yazı ile Taksi Durakları ve Ticari Taksi çalıştırılmasına ait yönetmeliğin ilgili maddelerinin uygulanmasını istedi. Belediye, yasa ve yönetmeliklere uymayan araçlara, cezai işlem uygulanacağını duyurdu.

TAKSİLER VE KÖY MİNÜBÜSLERİNE DENETİM

gundemeregli.com-Kdz. Ereğli Belediyesi, Taksiciler Derneği Başkanlığına gönderdiği yazı ile Taksi Durakları ve Ticari Taksi çalıştırılmasına ait yönetmeliğin ilgili maddelerinin uygulanmasını istedi. Belediye, yasa ve yönetmeliklere uymayan araçlara, cezai işlem uygulanacağını duyurdu.

65 yaş üstü ve engelli vatandaşların toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanması ile ilgili kanunun uygulanması yönündeki çalışmalarını tamamlayan Kdz. Ereğli Belediyesi, İlçe de taşımacılık yapan taksilere yönelikte düzenlemeye gitti.

İlçedeki taksicileri, Taksiciler Derneği’ne gönderdiği yazı ile uyaran belediye, taksimetre açılması, kılık kıyafet, ehliyet sorgusu ve sigortalı şoför çalıştırılması ile ilgili denetimlerin başlayacağını açıkladı.

İlgili yazıda, “Kdz. Ereğli Belediyesi Taksi Durakları ve Ticari Taksi Çalıştırılmasına ait Yönetmeliğin ilgili maddelerine göre taksimetre açılması, kılık kıyafet, ehliyet sorgusu ve sigortalı şoför çalıştırılması ile ilgili kontroller yapılacaktır. Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için üyelerinizin bilgilendirilerek yönetmelik hükümlerine göre gerekli uygulamaların yapılmasını rica ederim.” denildi.

Katlı Otoparktan kalkan köy minibüslerine yönelik olarak da tarife, giriş-çıkış ve güzergâh denetimlerinin başladığı ve bu denetimlerinde aralıksız olarak süreceği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2014, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER