Taraf olmayan bertaraf olmaz ama..

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Yönetim Kurulu Üyesi Batı Karadeniz Bölge Sorumlusu Emin Semih Özkök, Lozan Barış Antlaşması´nın 92. Yılı ve Basında Sansürün kaldırılışının 107.yılı dolayısıyla mesaj yayınlandı.

Taraf olmayan bertaraf olmaz ama..

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Yönetim Kurulu Üyesi Batı Karadeniz Bölge Sorumlusu Emin Semih Özkök, Lozan Barış Antlaşması´nın 92. Yılı ve Basında Sansürün kaldırılışının 107.yılı dolayısıyla mesaj yayınlandı.

Özkök yayımladığı mesajlarda şunları kaydetti: “24 Temmuz 1923´te imzalanan Lozan Barış Antlaşması´nın ve imzalayan TBMM´nin iradesinin daha iyi anlaşıldığı günlerdeyiz. Lozan Barış Antlaşması´nın temeli, imzalayan devletlerin birbirinin sınırlarına karşılıklı saygı gösterecek olması ve birbirlerinin iç işlerine karışmama sözüdür. Bizi, Türkiye´nin paramparça edildiği ve Osmanlı´nın imzaladığı Sevr Antlaşması´ndan, onurumuzla imzaladığımız Lozan´a getiren, ulusal sınırlarımızı çizen Mustafa Kemal Atatürk ve Anadolu halkının emperyalistlere karşı kazandığı kurtuluş savaşımızdı.EmperyalizminLozan Barış Antlaşması´nı zorla kabul etmesi, kanlarımızla çizdiğimiz sınırlarımıza ileride yeni saldırıların olabileceğinin de göstergesiydi. Mustafa Kemal Atatürk bu nedenleLozan´la çizilen sınırlarımızı daha da güvence altına almak için 1934-1937 arasında, Balkan Antantı, Montrö Boğazlar Sözleşmesi ve Sadabat Paktı´nı imzaladı ve gelecekteki tehlikelerden korunmayı hedefledi.
Yurtta ve Dünya’da barış isteyen Atatürk, adeta ‘ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz’ atasözünü yaşama geçirdi. Lozan Barış Antlaşması ve sonrasında izlenen bu politikalarla, o çalkantılı dönemlerden en ufak bir yara almadan çıktık.
Bu günkü olumsuz gelişmeleri temelinde, Atatürk´ün ve Cumhuriyetimizin temel felsefesi olan komşularımızla iyi ilişkiler kurma, barış için çalışma ve tam bağımsız dış politika ilkelerinden uzaklaşılması yatıyor. Çok partili hayata geçiş dönemi, Nato´ya giriş, ABD ve sonrasında AB güdümündeki politikalar, çekiç güç, barış süreci, çözüm süreci, Arap Baharı, Esad yönetimine karşı politikalar ve iktidarın sürekli yanlış tüyolarla yanlış ata oynaması, ‘stratejik derinlik’ girdabına girmemize neden oldu. İçeride ve dışarıda savaşır hale gelmemizin temel sebebi, izlenen yanlış, görgüsüz, bilgisiz, onursuz politikalar oldu. Türkiye ne yazık ki kayıplar, şehitler, belirsizlikler ülkesi haline geldi.
Lozan´ın yarattığı saygın, barışçı Türkiye´ye dönüşün en kestirme yolu, bu yanlış politikalarda ısrar eden iktidardan kurtulmaktır ve halkımız seçimlerde bunun yolunu göstermiş, bu fırsatı vermiştir. Taraf olmayan bertaraf olmaz ama, halkını dinlemeyen, anlamayan olur.
Gün, büyük Anadolu ve Türk kültürünün mirasçısı halkımızın sözünü dinleme vaktidir. Kalıcı barış, ABD, İsrail, AB politikalarıyla değil, Lozan Barış Antlaşması´nın çizdiği sınırlar içinde, demokratik ve laik bir Türkiye´nin yeniden inşa edilmesiyle gelecektir. Görev bizdedir. Sevr´ciler, BOP´çular değil, Lozan´cılar kazanacaktır.”

ÖZKÖK GAZETECİLERİ UNUTMADI

Diğer yandan,24 Temmuz Basın Bayramı’na da kutlayan Semin Özkök, Yaşadığımız Dünya’da basının, yerelde ve ulusalda sansürünün hala 1908 öncesi acımasızlığını aratacak kadar yakıcı ve acı olduğu gerçeğiyle yüzleşebilen ve buna direnen basın emekçilerinin varlığından duyduğum memnuniyeti ve gelecek umudunu taşıdığımı söyleyerek, gerçek gazetecilerin basın bayramını yürekten kutluyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2015, 15:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER