Tarım aracı ile okula gidiyorlar

Alaplı ilçesinde taşıma ihalesinde yaşanan sorun nedeniyle öğrenciler velileri tarafından “patpat” tabir edilen tarım aracı ve kamyon kasalarında okula taşınıyor.

Tarım aracı ile okula gidiyorlar

Alaplı ilçesinde taşıma ihalesinde yaşanan sorun nedeniyle öğrenciler velileri tarafından “patpat” tabir edilen tarım aracı ve kamyon kasalarında okula taşınıyor.

Alaplı ilçesi Kasımlı İlköğretim okulunda köyünde taşıma ihalesi yapılamaması öğrenci ve velilerini zorda bırakıyor. Sabahları bazı çocuklar aileleri tarafından otomobillerle, bazıları patpat olarak adlandırılan tarım aracı, bazı öğrenciler de canlı hayvan taşımacılığında kullanılan kamyonlarla okula getiriliyor.

İddiaya göre, Alaplı ilçesinde köylerde yapılan taşımalı eğitim ihalesinde servis sahipleri ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki fiyat anlaşmazlığı nedeniyle Kasımlı İlk ve Orta Okulunda taşımalı eğitim ihalesi yapılamadı. İhalenin yapılamamasından dolayı okula gitmesi gereken çocuklar aileleri tarafında kendi imkanları ile okula getiriliyor.

14 köyden yaklaşık 600 öğrencinin öğrenim gördüğü Kasımlı İlköğretim Okulu’na kimi öğrenciler otomobiller, kimileri patpat olarak adlandırılan tarım aracı kimileri de canlı hayvan taşımacılığında kullanılan kamyonlarla getiriliyor.

Öğrenci velileri servislerin olmamasından dolayı çok büyük zorluk yaşadıklarını, çocuklarını her gün okula getiremeyeceklerini, servis sorunun bir an önce çözümlenmesini istedi.

Öğrenci velilerinden Aydın Acar, gazetecilere yaptığı açıklamada, servis araçları gelmediği için öğrencileri kendi araçlarıyla taşımak zorunda olduklarını söyledi.
Servis olmazsa çocuğunu okula getiremeyeceğini belirten Acar, “Servis olmadığı için kendi özel aracımla çocuklarımı okula getiriyorum. Serviscilerle Milli Eğitim anlaşamamış diye biliyoruz. Her gün böyle getirmem çok zor bir gün getirip bir gün getiremem bir an önce servis konusunda anlaşılmasını istiyoruz.” Diye konuştu.
Rıfat Akyüz da, “kendi imkanlarımızla patpatlarla çocuklarımızı okula götürüyoruz. İşimize geç kalıyoruz. Kendi imkanlarınızla okula geleceksiniz demişler çocuklarımıza ben 2 gün daha getirebilirim. Sonrası bilmiyorum.” Dedi.

EKAP sistemi ile Türkiye genelinde yapılan açık ihalede 71 hattın satıldığı, Kasımlı İlk ve Orta Okulu ve Durhanlı köylerindeki ihalelerin sonuçlanamadığı öğrenildi. Alaplı Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili açıklama yapılmadı.

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2014, 08:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER