Tartışma dakikalarca sürdü, yolcular büyük panik yaşadı

Sınav çıkışı yolcu almak için durağa yanaşan halk otobüsünün şoförü; kendisine beklememesini söyleyen dolmuş şoförü ile tartıştı. Dakikalarca süren tartışmada yolcuların panik anı güvenlik kameralarına yansıdı.

Tartışma dakikalarca sürdü, yolcular büyük panik yaşadı
Zonguldak’ta sınav çıkışı yolcu almak için durağa yanaşan halk otobüsünün şoförü; kendisine beklememesini söyleyen dolmuş şoförü ile tartıştı. Dakikalarca süren tartışmada yolcuların panik anı güvenlik kameralarına yansıdı. 

Özel halk otobüsü şoförü; Bahçelievler Mahallesi’nde durağa yanaşarak bekleyen yolcularını almak istedi. Bu sırada sınavdan çıkan vatandaşları almak için durakta bekleyen dolmuşun şoförü, otobüs şoförü ile yolcu alma konusunda tartışmaya başladı.

İki şoför, tartışmasını bir süre daha sürdürdü. Trafiğin sıkışması üzerine olay yerine gelen polis ekipleri duruma müdahale etti. Dolmuş şoföründen şikayetçi olan halk otobüsü şoförü görüntüleri olay anı kayıtta olan görüntüleri de polis merkezine götürdü.

Dakikalarca bekleyen yolcuların panik anı ise saniye saniye otobüste bulunan güvenlik kameralarına yansıdı.



“PERONUMUZ VAR, BEKLEYEN YOLCUYU ALACAĞIZ”

Yaşanan olayın ardından hukuki sürecin başladığını ifade eden Özel Halk Otobüsü Firması Sahibi Akın Kavi ise, olayı üzücü olarak nitelendirdi. Dolmuşçu esnafının halk otobüslerine müdahale etme hakkının bulunmadığını ifade eden Kavi, “Bu yaşanan olayla halk otobüsünü kullanan şoförümüz ile bir başka dolmuş şoförü ‘Neden geç kaldın, niye buradan yolcu alıyorsun’ diye hesap soruyor. Durak bizim durağımız, peronumuz var. Yolcumuz bekliyor, yolcuyu alacağız. Dolmuşçu esnafımızın bize müdahale etme hakkı yok. Kendini bilmez, saygısızlık yaparak, şoförümüzle tartışmaya giriyor. Kamera kayıtlarını izledik, bizim şoförün otobüsten inmesi de doğru değil. Bizim şoförümüz kamu aracının bir şoförüdür, biz bu şekilde kendilerine talimat veriyoruz. Bizim araçlarımız kameralı, görüntülü olarak kayıt altına alınıyor. Üzücü bir olaydır. Mantık şu, ‘Halk otobüsü dolmuşu gördüğü zaman yolcu almasın.’ Bizim yolcumuz farklı, dolmuşçunun şoförü farklı. Bizim yolcumuz farklı, bizi zaten bekliyor. Biz hiçbir yerde bekleme yapamayız. Durakta yolcumuz varsa; yolcumuzu alırız. İnecek olan vatandaşı da ineceği durakta bırakırız. Duraklarımız var, durak haricinde yolcu da indiremeyiz. Her yerde durağımız olsa zaten böyle sıkıntılar yaşanmaz. Minibüsçü arkadaşlardan tabii ki onları da anlamak istiyorum fakat rızkı veren Allah’tır. Ama bu bir yarış içerisinde olmamalıdır. Biz hizmetimizle ön plana çıkmak istiyoruz. Minibüsle beraber hiçbir şekilde yarışmaz, hızlı gideyim önüne geçeyim demez. Bizim şoförümüz böyle yapsa doğrudan iş akdinin feshine sebep olur. Biz arabada can taşıyoruz, taşıdığımız canı da güvenli bir şekilde taşımakla mükellefiz” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2014, 12:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER