TBMM ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında işbirliği protokolü

TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında, TBMM bünyesinde oluşturulan TBMM Çocuk konusunda işbirliği protokolü imzalandı.

TBMM  ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında işbirliği protokolü

TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında, TBMM bünyesinde oluşturulan TBMM Çocuk konusunda işbirliği protokolü imzalandı.

TBMM bünyesinde oluşturulmuş olan TBMM Çocuk Kulübü´nün çocuklara yönelik hazırlayacağı ve düzenleyeceği animasyon, çizgi film, dijital ve basılı kitap ve oyun etkinliklerinin hazırlık ve tanıtımında MEB tarafından işbirliği ve gerekli desteği sağlaması ile bu çalışmalardan MEB´in yararlanması hususu ile ilgili TBMM Genel Sekteri Dr. İrfan Neziroğlu ve Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Neziroğlu, burada yaptığı konuşmada, imzalanan protokol ile TBMM Çocuk internet sayfası tanıtımının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmen ve öğrencilere ulaştırılmasının sağlanacağını söyledi.

8 ay önce TBMM Çocuk web sayfasını açtıklarını anımsatan Neziroğlu, web sayfasında yasama süreçleri, demokrasi bilinci ve milli egemenlik kavramlarına ilişkin çizgi filmler, oyunlar ve kitapların bulunduğunu belirtti.

Neziroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

TBMM Çocuk web sayfasını zaman zaman Meclis´e gelen öğrencilerimizle paylaşıyoruz. Uzun uğraşlar sonucu hazırlanmış kıymetli materyaller var. Biz arzu ettik ki bunları bakanlığımızın desteği ile hem öğretmelerimize duyurarak onların demokrasi ve milli egemenlik konulara ilişkin yapacakları anlatımlarda kaynak olsun hem de bütün öğrencilerimize ulaştırmış olalım. Kanun yapım sürecini ve TBMM´yi anlatan çizgi filmler var. Çocuk kitaplarımızın içeri oldukça zengindir. Umut ediyorum bu protokol sonrasında TBMM Çocuk web sayfamızın ziyaretçi sayısı daha da artacaktır. Protokolün demokrasi bilincinin ve egemenlik kavramının özümsenmesi noktasında hayırlı olmasının temenni ediyorum.

Neziroğlu, protokolde emeği geçen başta MEB Müsteşarı Tekin olmak üzere diğer ilgililere teşekkür etti.

MEB Müsteşarı Tekin ise Türkiye´de demokrasi bilincinin gelişmesi okul çağındaki çocukların demokrasi kültürü ile tanışması Milli Eğitim Bakanlığı´nın rutin görevlerinden biri olduğunu söyledi.

Çocukların demokrasi kültürüyle yetiştirmek gerektiğini vurgulayan Tekin, protokol sayesinde Türkiye´de demokrasi kültürünün temel eğitim çağındaki çocuklar arasında yerleşmesinin daha kolay hale geleceğini belirtti.

TBMM Genel Sekterliğinin kendi işlerini kolaylaştıracak devasa bir adım attığını ifade eden Tekin, Bu protokol bize çok büyük katkı sağlayacaktır. Biz bu sebepten dolayı TBMM´ye ve protokolü bu noktaya getiren Genel Sekreter İrfan Neziroğlu´na teşekkür ederiz.
Tekin sözlerine şöyle devam etti:

Bu kapsamda hem Milli Eğitim Bakanlığı´nın web sayfasına hem de FATİH projesi kapsamında eğitim içeriklilerinin yüklendiği EBA portalı dediğimiz portalda çocuklarımızın protokol kapsamasındaki erişilmesi istenen yerlere erişimi kolaylaştıracak bütün adımları atacağız.

İmza töreninde TBMM Genel Sekreter Yardımcıları Dr. Muhammed Bozdağ, Dr. Kemal Kaya, TBMM Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanı Ali Özer ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Reşit Uzel de hazır bulundu.

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2015, 13:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER