TEKERLEKLİ SANDALYESİNE KAVUŞTU

TEKERLEKLİ SANDALYESİNE KAVUŞTU

gundemeregli.com-Kdz. Ereğli Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Fiziksel Engelliler Derneği tarafından okullarda başlatılan “Engelleri Kaldıralım” projesi kapsamında 4 engelliye tekerlekli sandalyelerinin teslim edilmesi için kaymakamlık binası önünde tören düzenlendi. Törende 4 engelli öğrenciye tekerlekli sandalyeleri teslim edildi. 8 yaşında iken kemik erimesi hastalığına yakalanan ve yürüyemez hale gelen Merkez Anadolu Lisesi 10. Sınıf öğrencisi Hasret Can Dilmaç, akülü sandalyesine kavuşmasının ardından kaymakamlık binası önünde tur attı.
Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk kampanya çerçevesinde şu ana kadar 100 engelliye akülü sandalye hediye ettiklerini belirterek bu günde 4 engelli öğrenciye daha akülü sandalyelerini teslim etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Kampanyaya desteğinden dolayı Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay’a teşekkür eden Şentürk “Bu işin ve çocukların gülen yüzünün mimarı sayın kaymakamımız ve milli eğitim müdürümüzdür. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu kampanya çerçevesinde konuya duyarlı ilçemizde ki sivil toplum kuruluşları olsun yüze yakın engelliyi akülü tekerlekli sandalye sahibi yaptık. Ancak ben buraya gelmeden önce notlarıma baktım. 34 tane daha akülü tekerlekli sandalye sahibi olmayı bekleyen engelli üyemiz var. Buranın insanıdır. Ereğli´nin çocuğudur. Ben burada duyarlı insanlara Ereğli kamuoyuna vicdan ve imkan sahibi olan herkese sizin aracılığınızla seslenmek istiyorum. Yaz geldi insanlar sokakta dolaşıyor. Bu 34 tane tekerlekli sandalye ihtiyacı olan insanı da tekerlekli sandalye sahibi olması için imkan sahibi olanlara çağrıda bulunuyorum dedi.
Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay ise şu ana kadar 100 engellinin tekerlekli sandalyesine kavuşmasına sevindiklerini belirtirken, 34 engellinin de akülü tekerlekli sandalyelerine bir an önce kavuşmaları için yoğun çaba göstereceklerini söyledi. Projenin mimarının Fiziksel engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk olduğunu dile getiren Çay, sözlerini şu şekilde sürdürdü; “İsmail bey “34 kişi kaldı” dedi. İnşallah kısa süre içerisinde 34 vatandaşımıza akülü sandalyeyi kavuşturarak onlarında toplum içerisinde dolaşmaları için elimizden gelen gayret ve çabayı göstereceğiz. Okulların engelleri kaldıralım projesi kapsamında 50’ye yakın bir sandalye dağıttık. Projeye katkı sunan herkese teşekkür etti.
Akülü Sandalyesine kavuşmanın mutluluğu ile kaymakamlık binası önünde tur atan Hasret Can Dilmaç, akülü sandalyeye kavuşmasını sağlayan herkese teşekkür etti. 8 yaşında iken yakalandığı kemik erime hastalığı nedeniyle engelli olduğunu belirten Dilmaç, kendisinin de artık rahat rahat akülü sandalyesi ile gezip dolaşabileceğini söyledi. Törene katılan Dilmaç’ın annesi Hatice ve babası Zeynel Dilmaç ile öğretmeni Gülşen Anaç Hasret’te kampanyayı düzenleyen ve katkı sunanlara teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2014, 09:49
YORUM EKLE
YORUMLAR
bulent atalay
bulent atalay - 10 yıl Önce

emegı gecen herkeze tesekkurler ınsallah kardesımız eskı saglıgına kavusur.

SIRADAKİ HABER