TERMİK CEHENNEME HAYIR

TERMİK CEHENNEME HAYIR

gundemeregli.com-Kdz Ereğli Çevre Platformu tarafından yapılan açıklamada, Ege Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof Dr Ali Osman Karababa, Birgün Gazetesi Yazarı Özgür Gürbüz, Hayat TV’den Özer Akdemir ile Kdz Ereğli Tarih Doğa ve Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Gürdal Özçakır’ın,20 Haziran 2014 Cuma günü saat 19:00 da amfi tiyatroda gerçekleştirilecek söyleşiye konuşmacı olarak katılacağı bildirildi.

Yapılan açıklama şu şekilde;

Hükümetin ‘enerji üssü’ ilan ettiği Zonguldak ve bölgemizde, Ereğli’den Amasra’ya kadar uzanan 78 kilometrelik sahil şeridinde 9 termik santral yapılması planlanıyor. Bunlardan birisi Ereğli sınırları içerisindeki Kireçlik Koyu’nda, bir diğeri de Akçakoca’da yapılacak!Santrallerin tamamının ithal kömürle çalışması öngörülüyor. Santrallerin iş imkanı sağlayacağı da, büyük bir yalandır. Bunu, Çatalağzı’nda yapılan özel termik santralin inşasında Çinli işçilerin çalıştırılmasıyla gördük. İnşasını Çinli işçi ve mühendisler yapıyorlar, işletmesinde de teknolojiye dayalı olarak, oldukça az insan çalışıyor.Ereğli Çevre Platformu olarak, elektrik enerjisini olabilecek en kirli biçimde üreten termik santrallerin yapılmasına karşı çıkıyor, bunlar yerine, insan sağlığına ve çevreye zarar vermeyen, yenilenebilir alternatif enerji üretim yöntemlerinin (rüzgar, güneş, dalga enerjisi vb.) kullanılması gerektiğini savunuyoruz. Termik santraller başta olmak üzere, çevreye ve insan sağlığına zararlı projelere karşı çıkmak, bu amaçla halkı bilgilendirip kamuoyunu harekete geçirerek, kirli enerji üretimini engellemek, gereksinim duyduğumuz enerjinin çevreye zarar vermeyen yöntemlerle de üretilebileceğini her fırsatta dile getirmek üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

İnsan sağlığı üzerinde ölümcül sonuçları olabilecek ve doğal kaynaklarımızı yok edecek bir enerji üretim biçimine karşı çıkmak; aynı zamanda ülkemizin kalkınması için son derece önemli olan doğal kaynaklarımıza da sahip çıkmak için, kömürü “ithal”, işçisi “ithal”, yalnızca zararları “yerli” olan ve yörelerine ölüm saçacak termik santrallere “Hayır” diyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2014, 06:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER