Tetiker: ´´Ereğli´nin dünyası 48 saatte değişir´´

Ereğli ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Yaşar Tetiker Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) 19 firmanın üretim yaptığını belirterek bin 260 kişinin istihdam edildiğini söyledi.

Tetiker: ´´Ereğli´nin dünyası 48 saatte değişir´´

Ereğli ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Yaşar Tetiker Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) 19 firmanın üretim yaptığını belirterek bin 260 kişinin istihdam edildiğini söyledi. 

Kdz. Ereğli TSO Başkanı Yaşat Tetiker Başkanvekili Sertan Yalçın ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Çivici ile birlikte odanın toplantı solanında bu gün saat 14.00’de basın toplantısı düzenledi. Tetiker toplantıda yaptıkları çalışmalar ve ilçenin ekonomik gidişatı konularında bilgiler verip değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasında ağırlıklı olarak tersaneler bölgesine yapılması planlanan liman ve OSB konuları üzerinde duran Tetiker, siyasileri de yapılacak projeleri engellemekle suçladı.

Göreve geldiklerinde yaklaşık 500 kişinin çalıştığı Ereğli OSB’nin alt yapı ve çevre düzenleme işlerinin yüzde 95’inin tamamlandığını ve 19 firmanın üretime başladığını belirten Tetiker “Biz göreve geldiğimizde Ereğli OSB’de yaklaşık 500 kişi çalışıyordu. Şu anda bin 260 kişi çalışıyor. Diğer firmalarda yatırımlarını yapıp üretime başladıklarında 2015 yılında burada en az 2 bin 500 kişi çalışacak. Nihai hedefimiz ise burada 4 bin 500-5 bin kişinin çalışması” dedi. Önümüzdeki ay gazetecilere OSB’de ki fabrikaları gezdireceklerini belirten Tetiker, şu anda 19 fabrikanın galvaniz, boru-profil, gaz dolum, makine ve çelik konstrüksiyon, tekstil, plastik, alüminyum ve çimento gibi ürünler ürettiğini söyledi.

Göreve geldiklerinde Ereğli’de ki öğrenci sayısını artıracaklarına dair söz verdiklerinin altını çizen Tetiker, 2011 yılında 2 bin civarında olan öğrenci sayısının şu anda 4 bine ulaştığını söyledi.

Konuşmasında siyasileri yapılan ve yapılmak istenen projeleri engellemekle eleştiren Tetiker, hiçbir siyasinin kaprisli olmaması gerektiğini ifade etti. Tetiker konuşmasında şunları söyledi; “Bizi engelleyenler bizim seçilmişlerimiz bizim siyasilerimiz, çok acı tarafı bu. Biz sabaha kadar çalışalım akşama kadar uğraşalım sonuca gelelim ama maalesef 2-3 tane adam gelip sırf bunlar kendi şahsi kendi komplekslerinden, kaprislerinden. İnsana kapris ve kompleks yakışmaz. İnsan doğduğu günden ölümüne kadar bir takım zaafları üstünden atmakla görevlidir. Bu zaafları atamazsanız size ağır bedel ödetirler” dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2014, 13:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER