Tetiker,2016 yılı içerisinde yeni hedeflerimiz olacaktır

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Yaşar Tetiker, 2016 yılındaki en önemli hedeflerinden birinin, ilçede kurulu Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nda (Erdemir), yeniden Bölge Satış Müdürlüğü’nün açılmasını sağlamak olduğunu bildirdi.

Tetiker,2016 yılı içerisinde yeni hedeflerimiz olacaktır
 
Kdz. Ereğli İlçesi Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Yaşar Tetiker, 2016 yılındaki en önemli hedeflerinden birinin, ilçede kurulu Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nda (Erdemir), yeniden Bölge Satış Müdürlüğü’nün açılmasını sağlamak olduğunu bildirdi. Tetiker, TSO binasında düzenlediği aylık değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, Ülkedeki çeşitli dönemlerde yaşanan darbe ve muhtıralarda yaşanan ekonomik krizlerden Ereğli’nin çok etkilenmediğini söyledi. 1960 ihtilali sonrası ilçeye kurulan Erdemir’in şans olduğunu anlatan Tetiker, “Erdemir’in 2006’daki özelleştirilmesi sonrası ise dengelerin değiştiğini hatırlattı. 2008 krizi sonrası Erdemir’de çalışanların ücretlerinde 16 süreyle geri çekilmeyi de gündeme getiren Tetiker, “Dünyanın hiçbir yerinde verilen hak geri alınmamıştır. 2006 Yılında işçiye verilen haklar geri alınmıştır, tıraşlanma mı diyeceğiz buhar mı diyeceğiz. Ereğli´ye girecek 410 milyon dolarlık bir rakam buhar olmuş uçmuştur. Buradan bu paralar giderken bu işler yapılırken hiç kimse sorgulamıyor konuşmuyor” dedi.
 
TÜRK METAL’E YANIT!
 
Konuşmasında konuyu, önceki gün atıfta bulunduğu Türk Metal Sendikası’nın, cevap yazısına getiren Tetiker, şöyle konuştu: “İşçi kardeşlerime sesleniyorum muhataplarımız da onlar. Bir zam elde edebilirler ücretlerinde bir gelişme elde edebilirler ama evlatlarının geleceğini ne yapacağız? Ben hiçbir zaman, ´sendikalı olmayın sendikasız çalışmayın´ demedim, bunu konuşamayız dinlendiremeyiz. Bizim söylediğimiz buraya kimse girmesin başka sendikalar el atmasın aynı şekilde benim verdiğim emek verdiğim sendika burada devam etsin. Benim kurduğum OSB´de toplu sözleşme yapıyor bana atıfta bulunuyor. Kendi zayıflığını gösterir gibi bir takım cümleler var ben kendilerini muhatap bile almam benim muhataplarım Ankara´da. Cevap vermek zorundayız, yeri geldiği için de bunu söylüyorum. Dilime dolamaya da hevesli değilim, her şey ortada cereyan ediyor. Her şeyin bilinmesinde de yarar var. Hiçbir şeyin gizli kalması yarar sağlamaz. Karadeniz Ereğli´de hiçbir zaman o yaşanan olayların arkasına sığınıp çaresiz kaldık falan demedik. Göreve geldiğim günden beri yaptığım çalışmalar ve hedefler ortada. En büyük hedef OSB. Atıl vaziyette olan OSB´yi gidip gördük. Ben geldiğimde 400 kişi çalışıyordu şuan bin 200 civarında kişi çalışıyor. İnşallah orada 3 bin kişinin çalıştığını da görmek istiyoruz. Özelleşmiş Erdemir´den çok şey beklemenin yerine alternatif yaratmalıyız. Kendi kaynaklarımızla Organize Sanayi Bölgemizdeki yatırımcıları güçlendirmeliyiz. Yeni gelen yatırımcıları cazip hale getirmek gerekir. Yusuf Odabaş sancılı, ´Allah sabır versin´ abisini kaybetmiş. Kendisini telefonla aradım o da bana dönmedi. Biz bu sendikal faaliyetlerin öncesinde Odabaş ile konuştuğumuzda bunları anlattım. OSB´de bu kadar emek harcıyoruz burada çok güzel sonuçlar almaya başladık bu sonuçları almaya başladıktan sonra bu yatırımcıların başka bir sendika ile muhatap olmamaları için sen faaliyetlerini sürdür ama bu zamansız olmasın. Bunun zamanı çok önemli. Bizim söylediğimiz buraya kimse girmesin başka sendikalar el atmasın aynı şekilde benim verdiğim emek verdiğim sendika burada devam etsin. Tarihine bakıldığında emek verdiğim bir sendika. Bunlar yeni kardeşlerimiz, ağabeylerine sormaları lazım. Benim orada bir emeğim var ise konuşma hakkım da var. Beni şahıslar ilgilendirmez cahilce konuşabiliriz.”
 
OSB DEMİŞİZ, YAPMIŞIZ
 
Tetiker, konuşmasının ilerleyen bölümlerinde, yönetimde oldukları dönemde yaptıkları hizmetlerden bahsederken, şöyle dedi: “2016 yılına gelindiğinde olmayacak olayların arkasına sığınıp da onu yapamadık bunu yapamadık gibi söylem içerisinde değiliz. Koyduğumuz hedeflerimiz belli, OSB demişiz başarmışız, bin 700 öğrenci sayısında kalmıştık şimdi 5 bin 150´yi bulmuş rakamdayız. Rektörden aldığımız söz var 2016-2017 yılında turizm bölümünde öğrenci kaydı yapılacak. Kendi söylediklerine göre 400 ile bin arasında bir rakam olabilir deniliyor. Bizi rakamdan ziyade oradaki öğrencilerin rahat yaşamı ilgilendiriyor. Kampüs işlemi de gayet güzel gidiyor. Karadeniz Ereğli, turizm bölümü alıyor, Çaycuma, Devrek ayağa kalkıyor. Rektör hoca da belirli dengeleri korumak zorunda, bizi ilgilendiren tek hadise kendi mücadelemizi veriyoruz somut olarak da o rakamlara ulaşmak istiyoruz. 10 Bin hedefine ulaşabilir miydik ulaşabilirdik yapsaydık kendi bölümlerimizi binalarımızı olabilirdi. Durduğumuz yerde kalmadık mücadele verdik.”
 
BÖLGE SATIŞ YENİDEN…
 
Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker, konuşmasının son bölümünde 2016 yılı hedefleri arasında en önemlilerinden, “Erdemir Bölge Satışı Müdürlüğünün yeniden ilçede oluşturulması” girişi olduğunu açıklayarak, şunları kaydetti: 2016 yılı içerisinde yeni hedeflerimiz olacaktır. Odamızın rutin faaliyetleri devam ediyor. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı destekli ihracat eğitim gerçekleştirdik, 35 kişiye sertifika verildi. Üyelerimizin meslek sahibi olabilmesi için çırpınıyoruz. En önemli hedeflerimizden bir tanesi satış ve satın alma ile ilgili Ereğli Bölge Satışın kurulması. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır´ın vermiş olduğu söz üzerinden 4 ay geçti. Tüccar sanayici kendi kaderine terk edilmiş. Burada kurulacak Bölge Satış ile masa kenarında toplanıp ayda bir kere de olsa sorunları tartışma fırsatı bulacağız. Genel Müdürümüz Sedat Orhan ile değerlendirme yapılacak sonuç İstanbul´a gönderilecek. Ereğli´de sorunların tartışılması konuşulması Ereğli´de o canlılığı bekliyoruz, umut ediyoruz.”
Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2016, 12:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER