Tetiker,Erdemir ile önemli gelişmeler yaşandı

Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Tetiker, ERDEMİR Yönetimi ile yaptıkları toplantıda Ereğli’ye bölge satışının yeniden getirilme noktasında yeni gelişmelerin yaşandığını dile getirdi.

Tetiker,Erdemir ile önemli gelişmeler yaşandı


Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Tetiker, ERDEMİR Yönetimi ile yaptıkları toplantıda Ereğli’ye bölge satışının yeniden getirilme noktasında yeni gelişmelerin yaşandığını dile getirdi.

Tetiker, TSO Toplantı Odası’nda düzenlediği aylık basın toplantısında Yönetim Kurulu üyeleri Sertan Yalçın, Mehmet Çivici, Abdulkadir Çınar ve Selçuk İnceoğlu ile birlikte gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Göreve gelmelerinin ardından belirledikleri 4 hedeften 3’üne ulaştıklarını, bunlardan birinin de ilçedeki üniversite öğrenci sayısının artışına yönelik olduğunu Toplantının başında 10 Ekim’de Ankara’da yaşanan canlı bomba saldırılarına değinen Tetiker, olayın tüm Türkiye’yi derinden üzdüğünü belirterek, saldırıda ölenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara da geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Tetiker, terör saldırısını kınadığı konuşmasında daha sonra ilçe gündemindeki konulara değinerek en sevindirici hadisenin ise Ereğli’ye BEܒye bağlı bir Turizm Fakültesi kurulması olduğunu söyledi.

MÜJDEYİ REKTÖRÜMÜZ VERDİ
 
BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’in kendisini aradığını ve senato toplantısında Ereğli’ye Turizm Fakültesi kurma kararı alındığını ilettiğini belirten Tetiker, “Sayın Rektörümüz bize üçüncü fakültenin müjdesini verdi. Bu hep birlikte vermiş olduğumuz bir mücadelenin sonucudur. Biliyorsunuz bu konuda bazı spekülasyonlar da oldu. Eski hastanenin oradaki 41 dönümlük yer alındıktan sonra mevcut fakültelerin buraya taşınması söz konusu buraya ilave fakülte açılmayacak gibi sözler edildi. Senatodan çıkan kararla Turizm Fakültesi’nin Kdz.Ereğli’ye verilmesi bu spekülasyonlara en güzel cevaptır. Bundan sonra yine başka fakültelerin de Ereğli’ye getirilmesi konusunda mücadelemiz sürecek. Ama Rektörümüz tarafından bize söylenen en fazla öğrenci sayısının olacağı bölüm Turizm Fakültesi olacak. Burada minimum 4 bin civarında bir öğrenciyi istihdam edeceğini söyledi. Bu bizim için çok güzel bir rakam.”dedi.

EREĞLİ’DE FAKÜLTE SAYISI 3’E YÜKSELDİ

Turizm Fakültesi’nin de açılmasıyla Ereğli’deki fakülte sayısının üçe yükseldiğini ve ilk etapta ilçedeki öğrenci sayısının 10 binlere çıkacağını söyleyen Tetiker, “Bundan sonra bu rakamlar geri gelmez, ileri gider. Bu 10 bin sayısı bize yeterli midir, değildir. Ama önemli olan eski devlet hastanesi yerinde bir fakülteyle işe başlamış olduk. Bir fakülte daha kurulacak olursa buradaki öğrenci sayımızı 13-14 bin gibi rakamlara çıkarmamız bizi ilk etapta memnun eder. Tabi bu öğrenci sayımızın artmasıyla birlikte yurt sayılarının da artması lazım. Buda ilçedeki inşaat hareketliliğini arttıracak bir durum ve bir sürü insanın buradan ekmek yemesi söz konusu. Bunlar bizi sevindirir. Ben bu konuda Sayın Rektörümüz Mahmut Özer ve Sayın Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanımız Ali Azar’a da teşekkür etmek istiyorum. Daha sonra da Sayın Valimiz Ali Kaban başta olmak üzere bize bu konuda destek veren milletvekillerimize ve Belediye Başkanımız Hüseyin Uysal’a teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

ERDEMİR İLE ÖNEMLİ GELİŞMELER YAŞANDI

Tetiker, bir diğer önemli gelişmenin de ERDEMİR Yönetimi ile yaptıkları bir toplantıda Ereğli’ye bölge satışı yeniden getirme noktasında bir sonuç çıkmasının olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: “14 Eylül tarihinde Zonguldak Valisi Ali Kaban öncülüğünde Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır ve Genel Müdür Sedat Orhan´ın da katılımı ile İstanbul Ataşehir´de yaklaşık 3 saat süren bir toplantı yaptık. Bu toplantı ile ilgili bizi memnun eden en önemli şey kesin mutabakat sağladığımız bize verilen söz Ereğli´de bölge satışının kurulması. Bizim olmaz ise olmazlarımızdan birisiydi. Ereğli tüccarı parçalanmış, bir kısmı Ersem denilen şirkette bir kısmı İstanbul´da perişan halde. Ne büyümeye ne istikrara yönelik bir hedef konulabildi. Ereğli Bölge Satışının kurulacağı, personelinin atandığını belirttiler, memnuniyet verici bir gelişmedir. Buradan yola çıkarsak gelecekteki gelişmeleri hazırlayacağız. Kaybedilen çok büyük kayıplarımız vardı. Artık geçmişi sorgulamak onun üzerinde durmak bize birşey kazandırmak diyoruz ama o geçmiş bize çok şeyleri kaybettirdi. İnşallah bundan sonra siyasilerimizden başta olmak üzere herkesten destek bekliyoruz. Bu destek TSO, Tetiker´e değil bu destek Ereğli tüccar ve sanayicisinedir

OSB’DE REHABİLİTASYON ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Tetiker, toplantının sonunda ilçede geçtiğimiz hafta yaşanan sel felaketinde Organize Sanayi Bölgesi’nde bir takım zafiyetlerin söz konusu olduğunu dile getirerek, “ilk andan itibaren yönetim kurulumuzla birlikte tespitlerimizi yaptık. Şimdi oluşan bazı zafiyetlerin iyileştirmesini, rehabilitasyonunu yapıyoruz. Aynı sıkıntıların tekrar yaşanmamasını diliyoruzdedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2015, 12:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER