TGF´den TBMM Başkanı Kahraman’a ziyaret

TGF´den TBMM Başkanı Kahraman’a ziyaret

TGF´den TBMM Başkanı Kahraman’a ziyaret

Türkiye Gazeteciler Federasyonu( TGF), Türkiye BüyükMillet Meclisi(TBMM) Başkanı İsmail Kahraman’ı makamında ziyaret ederek, 15Temmuz sürecinde yaşanan üzücü olaylar nedeni ile Gazi meclise geçmişolsun dileklerini iletti.

Yapılan ziyaret te TGF genel başkanı Yılmaz Karaca,yönetim kurulu, TGF onursal başkanı, İzmir milletvekili Atilla Sertel ve Federasyona bağlı cemiyet başkanları da hazırbulundu.

Kahraman ’’ Darbe girişimi Bölgesel ve Dünya çapında bir hadiseydi’’’

TBMM Başkanı Kahraman, ziyarette yaptığı konuşmada,Bu darbe gerçekleşseydi sadece Türkiye değil, bütün İslam aleminde müthişbir yıkım olacaktı. Bölgesel ve dünya çapında bir hadiseydi” dedi.

Darbe girişimi gecesinde yaşananları anlatan veMeclise saldırı olmasına rağmen buradan ayrılmadıklarını hatırlatan Kahraman,demokrasi ve milletin darbeyi yendiğini söyledi. Bütün Türkiyenin tek vücutolarak darbeye hayır dediğini, darbenin önlendiğini ve demokrasininkazandığını vurgulayan Kahraman, daha önce de Türkiyede darbelerin olduğunu,ancak böyle meydanlara çıkışın ve karşı duruşun görülmediğini dile getirdi.Toplumun ve siyasi partilerin bir bütün olarak, demokrasiyi özümsemeneticesinde böyle bir karşı duruş sergilediğini belirten Kahraman,İnanıyorum ki bu toplu duruş ve dik duruş bundan sonra olacak herhangibir teşebbüsün önünü kesmiştir. Bir daha darbe yapma imkanınıbulamayacaklardır. değerlendirmesinde bulundu. Kahraman, Türk basınının darbeye karşısergilediği dik duruşun takdire şayan olduğunu belirterek, TGF ‘nin çok önemligörev gördüğünü, ülke genelindeki cemiyet başkanlarının da illeri adınaçalışmalar yapmasının değerli olduğunu, yerel basının da çok önemli olduğunuvurguladı.

Karaca ’’Gazi meclisimize geçmiş olsun’’

KARACA’DAN ÖNERİ

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı YılmazKaraca ise Türk Milleti ve Meclisi ile gurur duyduklarını ve darbeye karşımilli birlik ve beraberliğe katkı sağlamak adına basının üzerine düşeniyaptığını ve yapmaya devam edeceğini belirtti. Karaca, TBMM Başkanı İsmailKahraman’a Basın Bayramının 15 Temmuz’a alınmasının daha anlamlı olacağını vebu konuda destek beklediklerini ifade etti. Kahraman, teklifin çok anlamlıolduğunu ve kabul edilmesi adına gerekli çalışmaya katkı sunacağını belirterekKaraca’ya bu önerisinden dolayı teşekkürlerini bildirdi.

Karaca, gazi meclisimize geçmiş olsun dilekleriniileterek, “15 Temmuz sürecini ve tüm terörist grupları lanetliyoruz vekınıyoruz. Meclisimizin o ağır saldırıda gece boyunca açık tutulması vegörevinin başında olması önemliydi” dedi.

TGF Genel Başkanı Karaca, Anadolu basınınınsorunlarının olduğunu, bu dönem içerisinde çeşitli partilerden 12 gazetecimilletvekilinin bulunduğunu, sorunların çözümü yönünden TBMM’den destekistediklerini söyledi.

TGF 80 Basın örgütü ve 25 bin üyeye sahip

Karaca, TGF‘ nin genel yapısından da bahsederek, bugünki yapımızda 19 yıldır görev yapan bir Federasyonuz. Ülke geneli 73 il, yurtdışı 7 basın kuruluşu olmak üzere toplamda 80 gazeteciler örgütü ve 25 bingazeteci üye sayısına sahip olduğumu belirtti.

Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Anadolu basınınınsorunlarının çözümü için Meclis Başkanlığı olarak bütün desteği verecekleriniifade etti.

.

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2016, 11:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER