Toplanan 35 bin imza teslim edildi

TÜRK-İŞ’in 81 ilde “Özel İstihdam Bürolarına ve Esnek Çalışma Hayır” adıyla düzenlediği imza kampanyasında toplanan 35 bin imza Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci tarafından AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun’a teslim edildi.

Toplanan 35 bin imza teslim edildi
TÜRK-İŞ’in 81 ilde “Özel İstihdam Bürolarına ve Esnek Çalışma Hayır” adıyla düzenlediği imza kampanyasında toplanan 35 bin imza Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci tarafından AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun’a teslim edildi. 
Başbakanlık tarafından TBMM’ye sevk edilen ve kamuoyunda “kiralık işçilik” olarak tanımlanan “İş Kanunu ile Türkiye iş Kurumu Kanunu’nda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı” ile yapılmak istenen düzenlemelere yönelik işçilerin hassasiyetini ortaya koymak ve tepkileri duyurmak amacıyla TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu Kararı ile 29 Şubat-4 Mart 2016 tarihleri arasında düzenlenen kampanya ile toplanan imzalar AK Parti İl Başkanlıklarına teslim edildi.
TÜRK-İŞ’in 81 ilde “Özel İstihdam Bürolarına ve Esnek Çalışma Hayır” adıyla düzenlediği imza kampanyasında toplanan imzalar, aralarında Zonguldak’ın da bulunduğu 17 AK Parti il başkanlığına teslim edildi.
Zonguldak’ta Madenci Anıtı alanında düzenlenen kitlesel basın açıklamasını Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci okudu. Kitlesel basın açıklamasına GMİS Genel Merkez ve Şubeler Yöneticileri, TÜRK-İŞ’e bağlı Sendikaların şube başkanları, memur sendikalarının temsilcileri, CHP Zonguldak İl Başkanı Ahmet Altun, CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun ile işçiler ve vatandaşlar katıldı.

“KİRALIK İŞÇİLİK DİYE ADLANDIRILAN ÜCRETLİ KÖLELİK DÜZENLEMESİNE KARŞI TEPKİMİZİ VE TALEBİMİZİ ORTAYA KOYMAK İÇİN TOPLANDIK”

Madenci anıtı önünde bir basın açıklaması yapan GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: ”Bugün TÜRK-İŞ olarak yine bir aradayız. Bu sefer ‘kiralık işçilik’ diye adlandırılan ücretli kölelik düzenlemesine karşı tepkimizi ve talebimizi ortaya koymak için toplandık. Yıllardır uygulanan politikalarla çalışanların iş ve yaşama koşulları ağırlaştı. Rekabet ucuz işgücü maliyeti ile sağlanmak istendi. Sendikal örgütlenmemiz ağır saldırıların hedefi oldu. Şimdi gündeme ‘kiralık işçilik’ yeniden ısıtılıp getiriliyor. TÜRK-İŞ, işçiyi bir meta haline getirerek, insan olma onurunu inciterek sürdürülen politikalara dün de karşı çıktı, bugün de karşı çıkıyor. Bugün burada kiralık işçilik uygulamasının yol açacağı sorunları tekrar dile getiriyoruz ve tarihe not düşüyoruz; TÜRK-İŞ yapılmak istenen bu düzenlemeye karşıdır. Çünkü; Emek ticaretini yasal hale getiren bu düzenleme, maden iş kolu hariç tüm işleri ve iş kollarını kapsar niteliktedir. Bu yeni düzenlemede işçilerin işverenden korunması mümkün değildir. İşçiler fiilen örgütlenme ve grev haklarından mahrum edilmektedir. TÜRK-İŞ, ödünç iş ilişkisi adı altında yapılmak istenen bu türden düzenlemelere en başından itibaren karşı durmuştur. Bu karşı duruşu bugün de muhafaza etmektedir. TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu, 24 Şubat 2016 günü Bursa’da toplanarak gündemdeki konuları ve ülkedeki gelişmeleri değerlendirdi. Alınan karar doğrultusunda 81 ilde imza kampanyası düzenlendi. İşçilerin ve vatandaşlarımızın etkin ve coşkulu katılımıyla on binlerce imza toplandı. Bizde bu imzaları teslim edeceğiz.”
Toplanan 35 bin imza kitlesel basın açıklamasının ardından GMİS Genel Merkez ve Şubeler Yöneticileri ile TÜRK-İŞ’e bağlı sendikaların şube başkanları AK Parti Zonguldak İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek İl Başkanı Zeki Tosun ile AK Parti İl Yöneticilerine tutanak ile teslim edildi. Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun teslim aldığı dosyaları gerekli yerlere ulaştıracağını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2016, 07:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER