Toplu taşımada şikayetler dikkate alındı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi belediyesi toplu taşıma araçlarından vatandaşların şikayetlerinin artması üzerine bir dizi tedbirlerin alınması kararına vardı.

Toplu taşımada şikayetler dikkate alındı
 Zonguldak’ın Ereğli ilçesi belediyesi toplu taşıma araçlarından vatandaşların şikayetlerinin artması üzerine bir dizi tedbirlerin alınması kararına vardı. 
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, ticari taksiler ile halk otobüslerinden gelen şikayetler üzerine toplu taşıma işini yapan sektör temsilcileri ile bir araya geldi. Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın düzenlediği toplantıya Kdz. Ereğli Şoförler, Otomobilciler ve Esnaf Odası Başkanı Cevdet Civelek, Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Çetin Çimen ve yönetim kurulu üyeleri ile Taksiciler Derneği Başkanı Yücel Oktay ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

TOPLU TAŞIMADA ŞİKAYETLER DİKKATE ALINDI

Kdz. Ereğli Belediyesi Ulaşım Hizmetleri ve Zabıta Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz ay içerisinde şehir genelinde bir anket çalışması yapılarak, Halk Otobüsleri, Taksiler ve Servis Araçları hizmetlerinden halkın memnuniyet durumları belirlendi. Çıkan sonuçlara göre, belediyedeki ilgili birimler toplu taşımadaki hizmet kalitesinin iyileştirilmesi için bazı kararlar aldı. Alınan karara göre halk otobüsü şoförleri belirli aralıklarla eğitime tabi tutulup, kılık-kıyafetleri yönetmeliklere uygun hale getirilecek. Taksi ve servis araçlarında ise güzergah değişiklikleri yapılarak, yeni düzenleme kendilerine tebliğ edildi.

TOPLU TAŞIMADA HİZMET KALİTESİ ARTACAK

Başkan Uysal, belediyede ağırladığı sektör temsilcileriyle alınan kararları paylaşarak, 1 Nisan 2016 tarihinden itibaren uygulanması yönünde görüş birliğine vardı. Ulaşım sektörü temsilcileri, toplu ulaşımda halk memnuniyetinin artırılması ve daha kaliteli hizmet verilebilmesi için alınan kararların uygulanması noktasında takipçi olacaklarının sözünü verdi. Kdz. Ereğli Belediyesi, 1 Nisan 2016 tarihinden itibaren uygulamaya girecek olan yeni kararlara uyulmaması halinde ilgili cezai müeyyideler hayata geçirecek.
Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2016, 07:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER