Torpille Milletvekili yapılmayacak

CHP Zonguldak Milletvekili aday adayı Şerafettin Turpçu, Alaplı’da teşkilatla buluştu

Torpille Milletvekili yapılmayacak

CHP Zonguldak Milletvekili aday adayı Şerafettin Turpçu, Alaplı’da teşkilatla buluştu

TORPİLLE MİLLETVEKİLİ YAPILMAYACAK

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili aday adayı Şerafettin Turpçu, milletvekili adaylığı için yapılacak olan ön seçim öncesinde Alaplı’da teşkilat üyeleriyle bir araya geldi.

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’in ile birlikte parti binasına giderek İlçe Başkanı Hüseyin Tosun’u makamında ziyaret eden Turpçu, partililerden yapılacak olan önseçimde destek istedi.

Ziyarette ilk olarak konuşma yapan CHP Alaplı İlçe Başkanı Hüseyin Tosun, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “2015 genel seçimleri öncesi adaylık sıralamasını belirlemek üzere yapılacak olan önseçimler ile ilgili olarak Şerafettin Bey bizi ziyaret ediyorlar. Örgütüm adına kendisine bizi ziyaret ettiği için teşekkür ediyorum” dedi.

Arından konuşma yapan Milletvekili aday adayı Şerafettin Turpçu ise konuşmasında, her zaman demokrasiye inandığını ve bu bağlamda yapılacak olan önseçimlerin kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Kendisinin 30 senedir istediği önseçimin ilk defa bu yıl yapılacağını ve kendisinin ilk defa önseçime gireceğini dile getirerek, “7 Martta bir önseçim yapılacak. Benim bildiğim tarihiyle CHP ilk defa bunu yapacak. 7 Haziran seçimleri çok önemli bir seçim olduğunu söylüyoruz. 13 yıldır AKP iktidarının ülkemizi getirdiği yerler ortada. Süleyman Şah türbesi de sınırımıza kadar taşındı. Parlamentoda bir yasa konuşuyor ve orada milletvekillerinin nasıl kavga ettiğini görüyorsunuz. Mustafa kemal Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetin nerelere sürüklendiğini de her geçen gün görüyoruz. Çok uzun yıllardan beri bir önseçim olacak. Bugüne kadar milletvekillerimiz Ankara’dan belirleniyor bizlerde beğensek de beğenmesek de oy veriyorduk. Bu tip yöntemler tüm itirazlarımıza rağmen böyle oldu. Fakat bu yöntem partimizi iktidar yapamadı. 10500 üyemiz var ve bu seçimin önemini genel merkezimiz çok iyi değerlendiriyor. Bu sebeple Türkiye’nin birçok yerinde önseçim kararı alındı. Bu çok güzel bir şey ve biz bunu yıllardır istiyorduk. Artık torpille milletvekili yapılmayacak. 1995 yılında istemediğimiz adaylar yüzündende baraj geçemedik. Birçok aday adayı arkadaşımız var. Geçmişte bakanlık yapmış olan ve halen milletvekilliği yapan arkadaşlarımızda aday adayı oldu ve bu bizi mutlu etti. Bu önseçim nedeniyle parti üyelerimizde de artış olacaktır. Delege bazında değil de üye bazında bir önseçim yapılması da üyelerimize verilen değeri göstermektedir. Sadece kongrelerde oy kullanan değil milletvekili belirleyen bir üye olduklarını anlayacaklar ve bundan üyelerimizin de mutlu olacağını düşünüyorum. Biz ilçelerimizi ve beldelerimizi geziyoruz ve görüyorum ki bu önseçim partimize bir hareket katmıştır. 7 Mart’ta sandıktan çıkan oylar her aday adayın karnesi olacaktır. Ben verdiğiniz notada şimdiden teşekkür ediyorum. Burada da 800’ün üzerinde bir üyemiz var inşallah tamamına yakını sandığa gelirler” şeklinde konuştu.

Ardından Turpçu partililerin önseçim ile ilgili düşüncelerini alırken sıkıntılarını da dinledi.

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2015, 14:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER