TTK Eski hükümlü işçi alımı yapacak

Çalışma ve İş-Kur İl Müdürü Gönül Demirsu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı olan Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun eski hükümlü işçi alımı yapacağını açıkladı.

TTK   Eski hükümlü işçi alımı yapacak
Çalışma ve İş-Kur İl Müdürü Gönül Demirsu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı olan Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun eski hükümlü işçi alımı yapacağını açıkladı.
İş-Kur İl Müdürü Gönül Demirsu, Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü’ne eski hükümlü işçi alımı yapılacağını bildirdi. Demirsu, E sınıfı ehliyete sahip 6 kişi, meydan ve çevre işçisi olarak 4 kişi, G sınıfı ehliyete sahip iş makinaları operatörlüğüne bir kişi, aşçı sertifikasına sahip aşçılığa bir kişi olmak üzere toplamda 12 kişinin istihdam edileceğini açıkladı.
Demirsu, “Kamu kurumları 4857 sayılı İş Yasasının 30.maddesine göre kontenjan dahilinde çalışan işçi sayısının %2 oranında eski hükümlüyü çalıştırmak zorundadır. Bu bağlamda TTK Genel Müdürlüğü kontenjan açığının giderilmesi amacıyla ‘Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Eski Hükümlü veya Terörle Mücadelede Malul Sayılmayacak Şekilde Yaralananların İşçi Olarak Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’’ hükümlerine göre en az ilkokul mezunu toplam 12 kişi alınması için İl Müdürlüğümüzden talepte bulunmuştur. Alınacak işçiler Kurumun yerüstü işyerlerinde 4857 sayılı İş Kanununa tabi olarak daimi işçi statüsünde çalıştırılacaktır. Bunlardan; 6 kişi E sınıfı ehliyete sahip şoför, 4 kişi Meydan ve Çevre İşçisi, 1 kişi G sınıfı ehliyete sahip iş makinaları operatörlüğü, 1 kişi de Aşçı sertifikasına sahip aşçı olarak istihdam edilecektir. Adayların başvuruları İŞKUR tarafından 22 Şubat 2016 tarihinden itibaren 10 gün süreyle alınmaya başlanacaktır. Ayrıca internet yolu ile de başvuru yapılabilecektir. Adaylarda Zonguldak ikametli olma ve en az ilkokul mezunu olma şartı aranmaktadır. Başvuran adaylar 09.03.2016 Çarşamba günü saat 14:00 de Zonguldak TTK İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Daire Başkanlığı salonunda Noter huzurunda kura çekilişine tabi tutulacaktır. Yapılan kura sonucu listeye girenler TTK Genel Müdürlüğü tarafından mülakata tabi tutulacaktır. Adaylar başvuru süresini kaçırmamaları hususunda dikkatli olmaları gerekmektedir” dedi.
Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2016, 14:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER