Türk gencine aşık olan Rus gelin Müslüman oldu

Ereğli ´de Rusya’da çalışan Türk gencine aşık olan Ekaterina Belova Türkiye’ye gelerek Müslüman oldu.

Türk gencine aşık olan Rus gelin Müslüman oldu

Ereğli ´de Rusya’da çalışan Türk gencine aşık olan Ekaterina Belova Türkiye’ye gelerek Müslüman oldu.

Kdz. Ereğli ´de yaşayan Levent Çiçek ile Rusya’da çalıştığı sırada tanışan Ekaterina Belova Türkiye’ye gelerek Müslümanlığı tercih etti. Türk genci Levent Çiçek ile evlenme kararı alan Rus gelin Ekaterina Belova, müftülükte düzenlenen ihtida merasimi ile Müslüman oldu. Kdz. Ereğli Müftüsü Recai Albayrak tören öncesi Rus gelin Ekaterina Belova’ya Müslümanlığın iman esasları ve ibadetlerle ilgili bilgi verdi. Ekaterina Belova daha sonra Kelime-i Şahadet getirerek şahitlerin huzurunda Müslüman oldu.

Müslüman olduktan sonra Gül ismini alan Belova’yı tebrik eden Ereğli Müftüsü Recai Albayrak “Şuanda günahsız ve pırıl pırıl bir haldesiniz. Artık din kardeş olduk. Kdz. Ereğli müftülüğümüzün kapısı sizlere her daim açıktır. Sizden tüm Müslümanlar için dua etmenizi istirham ediyorum. Ayrıca Gül ismini tercih etmenizden dolayı çok memnun olduk. Gül, İslam aleminde ve bilhassa Anadolu insanımız arasında Peygamber Efendimizi simgeler. Edebiyatımızda da Gül, Sevgili’nin ve insanlığın iftihar remzidir” dedi.

Rus gelin Gül Belova ise kararını verdikten sonra Kelime-i Şahadet getirip Müslüman olmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu söyledi.

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2014, 15:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER