TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN EN ADALETSİZ SEÇİMİ İLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Kdz Ereğli’de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde “ Çatı Aday” Ekmelettin İhsanoğlu’nu destekleyen 7 Siyasi Partinin İlçe Başkanları seçim çalışmalarına başladı.

TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN EN ADALETSİZ SEÇİMİ İLE KARŞI KARŞIYAYIZ
gundemeregli.com-Kdz Ereğli’de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde “ Çatı Aday” Prof Dr Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekleyen 7 Siyasi Partinin İlçe Başkanları seçim çalışmalarına başladı.

Ereğli’de Geçtiğimiz Salı günü bir araya gelen ve ortak basın açıklaması yaparak “ 10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Çatı Aday” Prof Dr Ekmeleddin İhsanoğlu’’nu desteklediklerini belirten 5 Siyasi Parti İlçe Başkanı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kdz Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)Kdz Ereğli İlçe Başkanı Talat Şeker, Demokratik Sol Parti(DSP) Kdz Ereğli İlçe Başkanı Mustafa Timur, Demokrat Parti(DP) İlçe Başkanı Metin Demir, Doğru Yol Partisi (DYP)İlçe Başkanı Mustafa Danışmaz ile daha sonradan Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu’nu destekleme kararı alan diğer siyasi parti ilçe başkanları BBP ve LDP çalışmalarına büyük hızla devam ediyor.

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Kdz Ereğli İlçe Başkanı Talat Şeker, 10 Ağustosta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmalarına hızla bir şekilde başladıklarını belirterek Gazetemize yaptığı açıklamada ” Cumartesi (Bugün akşam) destek veren 7 Siyasi parti ilçe başkanları ile bir araya gelip, bir komisyon oluşturacağız ve bu oluşturacağımız komisyon ile 10 Ağustosta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi için kendimize yol haritası çizerek öncelikle çalışmalarımıza Kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek başlayacağız “dedi.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN EN ADALETSİZ SEÇİMİ İLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

Şeker ayrıca, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Cumhurbaşkanı adayı Prof Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu için 14 ilde destek mitingi düzenleyeceğini bu iller içerisinde Zonguldak’ın da olduğunu ve bu kapsamda kendilerini Kdz Ereğli’ye davet edeceklerini belirterek şunları söyledi; “Türkiye Cumhuriyetinin en adaletsiz seçimi ile karşı karşıyayız. Yüksek Seçim Kurulu(YSK)’nın seçim yasağına baktığımız zaman Kamuda Milletvekili adayı olmak isteyen birinin önce istifa etmesi gerekli, Bu yasanın sebebi ise? Kamudaki gücü kendine kullanmaması, kamudan yaralanmaması istifa etmesi ve tarafsız seçime katılabilmesi adına Milletvekilliği seçim yasasında böyle bir şey varken, Kamunun başındaki Başbakan neden kamudan ayrılmadan seçime giriyor? Cumhuriyet tarihimizin en adaletsiz seçimi ile karşı karşıyayız. Tüm zor şartlara rağmen, tüm engellemelere rağmen, Cumhurbaşkanı adayımız Prof Dr Ekmeleddin İhsanoğlu’nu 7 siyasi partimiz ve milletimizin teveccühü ile Cumhuriyetimizin temel dinamiklerini hedef almış olan AKP’ye karşı, Türkiye Cumhuriyeti Siyasi Tarihinde ilk kez, görülmemiş Uzlaşma ve özlenen bir mutabakat sağlanmıştır, Kamuoyunda da adına ortak Çatı adayı denilen ve bununla beraber işin özünde bir Milli Kuvayi hareketinin adayıdır Sayın Prof Dr Ekmeleddin İhsanoğlu “ dedi.

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2014, 13:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER