Türkiye’nin Venedik’i olma yolunda iddialı

Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, Türkiye’nin taşımacılığa uygun tek ırmağı olan ve Parthenios adı ile anılan Bartın Irmağı’nın turizme kazandırılarak Türkiye’nin Venedik’i olacağını söyledi.

Türkiye’nin Venedik’i olma yolunda iddialı

Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, Türkiye’nin taşımacılığauygun tek ırmağı olan ve Parthenios adı ile anılan Bartın Irmağı’nın turizmekazandırılarak Türkiye’nin Venedik’i olacağını söyledi. 
Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, Valilik binası toplantı salonunda gerçekleşen2. halk günü toplantısında vatandaşların problemlerini dinleyerek çözümler içintalimatlar verirken Bartın ırmağı ile ilgiliçarpıcı açıklamalarda bulundu.
Bartınlı Makina Mühendisi Faruk Papila toplantıda, TOKİ Köprüsü’nün ne zamanyapılacağını ve yaşanan sellerde Bartın’da büyük mağduriyetler yaşandığınısöylemesi üzerine Bartın Irmağı’nın ıslahı ve turizme kazandırılması projesiile ilgili bilgiler veren Vali Seyfettin Azizoğlu, Bartın Irmağı’nınTürkiye’nin Venedik’i olacağını söyledi.
Azizoğlu yaptığı açıklamada, “Bartın’la ilgili şu anda çok güzel çalışmalarvar. Bartın ırmağının ıslahı ve taşkınlardan korunmasıyla ilgili projeçalışmalarında sona gelindi. İki ay içerisinde bütün çalışmalar tamamlanmışolacak. 2015 yılında Bartın nehri ve yan kollarının ıslahı ve turizmekazandırılmasıyla ilgili çok büyük bir proje Bartın’da başlayacak. Size şumüjdeyi verebilirim ki Bartın Irmsağı Türkiye’nin Venedik’i olacak” diyekonuştu.

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2014, 06:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER